2897 entry daha
  • beşiktaş'ın başına geldiği günden itibaren acımasızca eleştirilen başkan.
    1-stat için eleştirildi. stat izinleri yok, yalan söylüyor, stadımızı elimizden alacaklar dediler. yönetim alınan izinleri resmi sitesinden paylaşmak zorunda kaldı. bu sefer izinleri demirören aldı dediler. halbuki fikret orman'ın da söylediği gibi yıldırım demirören sadece rte'den şifaen yani sözlü bir izin almıştı. ancak bu hiçbir anlam ifade etmiyordu ve bunun resmiyete dökülmesi çok zordu. fikret orman stadın resmi izinlerini alabilmek için aylarca uğraştı. spor genel müdürlüğü*, istanbul büyükşehir belediyesi *, kültür ve turizm bakanlığı * , anıtlar kurulu * gibi bir sürü kurumun çıkardığı tüm engellere karşı fikret orman yönetimi mücadele ederken, (bkz: forza beşiktaş) tayfası ve bitanecik serdal adalı'ları "fiko yalan söylüyor, stat izinleri alınmamış" diye gevşek gevşek konuşmaya devam ettiler. neyse (bkz: 11 mayıs 2013 beşiktaş gençlerbirliği) maçı inönü stadında oynanan son maç olarak tarihe geçti ve 2 haziran 2013 tarihinde inönü stadı yıkılmaya başlandı. o güne izinler alınmadı,yalan söylüyor,stadı yıkamaz diyen kişiler bu sefer "yeaa yapamaz yaa yetiştiremez yaa 1 senede nah biter" diye gevşek gevşek konuşmaya devam ettiler. stadın 1 senede yapılmayacağını herkes gibi fikret orman da biliyordu. ancak yapılan sponsorluk anlaşmaları, satılacak localar ve kombinelerden gelen paraya ihtiyaç vardı, ek olarak bu yeni stadın inşaatını en kısa sürede tamamlamak için ek bir motivasyona ihtiyaç vardı. fikret orman camianın tüm enerjisi ve konsantrasyonunu stada yönlendirmek için bu beyaz yalanı söyledi. beyaz yalan ne demektir? insanlara zarar vermeyen yalan demektir. stadın 1 senede bitmemiş olması beşiktaş'a zarar mı verdi? imkansızı yapamamak beşiktaş'a zarar mı verdi? o forza adminleri var ya, stad 1 senede tamamlanmadığı için hergün fikret orman'a sövenleri koruyup iki güzel kelam edenleri forumdan atıp serdal adalı şakşakçılığı yapan forza var ya, şimdilerde hergün yeni stadın resimlerini paylaşıp duruyor facebook ve twitter hesaplarından. öyle de yüzsüzler yani. bilmeyenler bilsin, fikret orman ve yönetimi, çarşı grubu başta olmak üzere, tüm forza beşiktaş forumu ve serdal adalı tayfasına rağmen bu stadı tamamlamıştır.

    2- fikret orman demirören'den hesap sormadığı için eleştirildi. her ibra döneminde büyük çoğunlukla demirören'i ibra edenler, robinho için çıldırt bizi başkan diye pankart açanlar*, köşelerinde "ibra etmemek ihanettir" diye yazanlar *, "ibra etmek beşiktaş'ın geleneğinde var" diye forumda başlık açanlar * sanki hiçbiri bu naneleri yememiş gibi hep bir ağızdan hesap sormadı diye fikret orman'a yükleniyorlar. ibra ettiğin bir yönetimden nasıl hesap soracaktı fikret orman? üstelik yıldırım demirören'in hükümet ile ilişkisi bu kadar biliniyorken hesap sormak ne derece mümkün olabilirdi? beşiktaş'ı senelerce süren bir mahkemenin içine mi taşımak istiyorlar? açıklanmasını istediğiniz raporda ne olmasını umuyorsunuz? rodrigo tabata, ismail köybaşı, vicente del bosque, mateo ferrari, aktif tanıtım, fulya davası, julio alves gibi beşiktaş'a büyük zarar veren skandal transfer,anlaşma ve kararlar zaten herkes tarafından bilinmiyor mu? bunların hesabını sormak için rapora mı ihtiyaç var? herhangi bir kongre üyesi de gidip mahkemede hesap sormaya çalışabilir, ancak ibra yapıldığı için büyük ihtimalle sonuç alınamayacaktır. zaten ülkemizdeki tck,borçlar kanunu, türk ticaret kanunu gibi kanunlarda bu işlemlerin suç teşkil ettiğine ilişkin hiçbir hüküm bulunmamaktadır. bir kulübün kötü yönetilmesine karşı hiçbir cezai ve hukuki yaptırım bulunmamaktadır. bunlar bekliyor ki fikret orman dava açsın, mahkeme de tabata'ya 8 milyon verdiği için yıldırım demirören'den bu zararın tazminini istesin *

    3- transferler. fikret orman yönetime geldiği günden beri sanki demirören gibi ortaya milyonlar saçmış gibi eleştiriliyor. 100 bin euroluk sinan kurumuş üzerinden yükleniyorlar. ulan sinan kurumuş'un maliyeti quaresma'nızın yol parası bile değil. eleştirilen transferlerin de çok büyük kısmı eneramo, dentinho, batuhan karadeniz, niang, julien escude gibi kiralık ya da bonservisi elinde olan transferlerdir. bildiğim kadarıyla eleştirilen transferler arasında bonservis bedeli ödenen bir sezer öztürk bir de gökhan süzen var. fikret orman döneminde yapılan yanlış transferlerin bedelini toplasan bir quaresma etmez. dikkat edin, 3 senelik bir bilançodan bahsediyorum ve 3 senelik hatalı transferlerin toplam tutarı maaşlarıyla birlikte bir quaresma etmiyor. ve bu adam hala yıldırım demirören'le kıyaslanıyor. mc gregor'u bile 2,5 milyon euroya satan bu adama transfer konusunda laf eden çarpılır. bir demba ba'yı satmasıyla bütün hatalı transferleri fazlasıyla telafi etmiş oluyor. tolgay arslan'ı 500 bin euroya, yine oğuzhan özyakup'u 500 bin euroya, jose sosa'yı 3,2 milyon euroya, ramon motta'yı 1,1 milyon euroya *,gökhan töre'yi 4,5 milyon euroya*, olcay şahan'ı 800 bin euroya, pedro franco'yu 2,2 milyon euroya transfer eden fikret orman, transferler nedeniyle en son eleştirilecek başkandır. ersan adem gülüm'ün astronomik sözleşmesini feda kapsamında yenileyen, ve sonra da 5 yıl sözleşme imzalayıp 5 milyon euroya çin'e satmak üzere olan fikret orman'ı transfer yönünden eleştirmek ayıptır.
8031 entry daha
hesabın var mı? giriş yap