870 entry daha
  • ünlü yönetmen ülkü erakalın bir film çekecek olur. başrol belli sadri alışık. yan roller, figüranlar, ücretler falan hepsi belli. bir tek belli olmayan başrol kadın oyuncu.

    ülkü erakalın ajda pekkan'ı oynatmak istiyor. ajda pekkan'ın ajda pekkan olduğu yıllar. sadri alışık'a söylüyor bu seçimini. sadri baba ise "ya ne gereği vardı su böreği varken, sanki ajda'dan başka oyuncu mu yok" diyerekten niyetini belli ediyor. ve ülkü erakalın bir türlü sadri baba'yı bu inandından vazgeçiremiyor. ama ülkü erakalın'ın gönlündeki aslan kesinlikle ajda pekkan.

    gel zaman git zaman başrol oyuncusu hâlâ bulanamıyor. sadri baba'da inceden inceden "hadi yavv, ben başka projeye gideceğim, başkasına söz verdim" demeye başlıyor. ülkü erakalın, zaman kazanmak için film çekimlerine kadın başrolün olmadığı sahneleri çekerek başlıyor.
    sonra birgün, küüüt, o da ne sahnede ajda pekkan var. sadri baba gram ses etmiyor, efendiliğini konuşturuyor. yönetmene de "alacağın olsun, ama ben sana bunun hesabını sorarım bakışı"nı atmaktan da geri kalmıyor.

    ajda pekkan çekimler sırasında her zaman ki gibi star havalarında. kimseyle konuşmuyor, muhabbet yok, kendi özel kuaförü, makyajcısı falan var. set aralarında bile insan içine karışmıyor. rolünü yapıyor sonra bütün ekibiyle hemen mekândan ayrılıyor. selam sabah hak getire.

    bu durumdan sadri baba oldukça rahatsız, ama hiçbir kelime etmiyor.

    öyle böyle film bitiyor. filmdeki ajda pekkan'ın son sahnesi de çekiliyor ve ajda pekkan'ın işi bitiyor. yönetmen hemen teşekkür ediyor. gerekli ihtimamlar gösteriliyor.
    ajda pekkan, ülkü erakalın'a "bu projede beraber çalışmaktan mutlu oldum, sağ olun" diyor, sonra sadri baba'yı görüyor ve ona da "sizinle çalışmaktan da mutluluk duydum, eşiniz çolpan hanım'a da selamlarımı iletin lütfen." diyor.

    sadri baba:
    - "kim diyeyim hanımefendi?"

    (bkz: tarihteki muazzam ayarlar)

    helal olsun, sağ ol, sağ ol, sağ ol...
    kafa dergisi - zafer algöz - mart 2015
    (film 1964 yapımı, ajda pekkan 1945 doğumlu yani 19 yaşında ve afra tafraya bak.)
518 entry daha
hesabın var mı? giriş yap