6274 entry daha
  • barcelona'da kendine yer edinebilecek yeteneklere sahip.

    barcelona'da tutunamamasina sebep olabilecek eksikliklere de sahip.

    barcelona kendisini aldi diyelim. arda'nin kaderini belirleyecek noktanin buyuk oranda barca'nin kendisinden ne bekleyegi ile dogru orantili oldugunu dusunuyorum. geriye kalan kucuk oran da arda'nin buna nasil uyum saglayacagi ile alakali.

    ilk senaryoda arda'yi hucumda sonuca goturecek bir yapida yer alirsa, barcelona hic verim alamaz kendisinden.

    cunku milyon defa bahsedildigi gibi arda son vuruslarda cok kotu. bundan daha onemlisi cabuk degil. barcelona'nin tum hucum plani cabuk oyunculara dayali. arda'nin calim teknigi yuksek, tek bilek hareketi ile rakibini gecebilir ama o kadar. devami yok. topu ayagindan hemen cikarmazsa calim attigi adam bile doner, karsisina tekrar gecer. bu yuzden bu senaryoda basarili olacagini dusunmuyorum.

    ikinci senaryoda iniesta'nin daha defansifi olarak kullanilmak var. iste bu noktada basarili olabilir.

    barcelona deyince akla ilk olarak pas gelir. arda da inanilmaz bir pasor. kendisinden gol beklenmedigi bir pozisyonda oldugu takdirde is yapabilir. defansif yetenegi de yuksek. kendine ozgu kayarak top kapma stili var. onde yeteri kadar calim atabilecek adam varken arkadan rakitic ve arda yerinde paslari ile barcelona'yi sonuca goturebilir.

    ha, tum bunlarin sonucunda arda ilk 11 oyuncusu olabilir mi: nayir. barcelona gibi yuksek hucum gucu olan takimda iniesta gibi bir adami kesmeyi -birakin arda'yi- hickimse basaramaz. bence iyi bir alternatif olur. iniesta yoruldu mu? al arda'yi. takim avantajli skoru yakaladi mi? al arda'yi. rotasyon mu yapilacak? al arda'yi. bir turlu gol bulamadin mi? farkli bir sey denemek icin al arda'yi.

    barcelona gibi her kulvarda sampiyon olmak icin yola cikan takimin yedek kulubesinin de guven vermesi gerekir. arda'nin da bu guveni saglayabilecek kalitede oldugunu dusunuyorum. sadece gol ve calim at demesinler yeter.
17981 entry daha
hesabın var mı? giriş yap