23 entry daha
  • 400-500 bin lira bandı artık istanbul için gerçeklik. bence asıl gerçeküstü olan milyon dolarlara satılan rezidans evlerdir. mesela bunun en son örneği acıbadem akasya avm projesi kapsamında yapılan ve satılan dairelerdir. buraya tıklayın bir göz gezdirin. 2+1 120 m2 daire ilanı var en ucuz olarak o da 1.000.000 lira. sanmayın ki bu daireleri istanbul'da kendilerine ev satılmaya çalışılan üst düzey zenginler alıyor. baya doktor avukat banka müdürü vs. benim aklım asıl bu evleri satın alabilenlerde.

    yoksa 400 bin liraya cidden şu an moda'da falan güzel bir ev yok. bitti o iş. bunu okuyan gençler varsa taktik yukarıda yazılmış. önce 50-150 bin bandı arasında bir ev alıyorsunuz. bunun istanbul'da olmasının artık bir önemi yok. o ev bi de kiraya verilip kirası ile alınan kredi bir şekilde ödenene kadar dayanıyorsunuz. ardından o evi satıp 160-300 bin bandı arasında bir ev alıyorsunuz. ha gayret. onu da kiraya verebilirseniz çok şanslısınız. işte o 300 binlik evi de sattıktan sonra artık 400-750 bin arası bir evi istanbul'dan rahatça alabilirsiniz. tabii bu en az 20 yıllık bir proje. eğer ailenizden size kalan bir ev arsa nakit para varsa bu işler daha hızlı ilerleyebilir.

    söylendiği gibi istanbul'da elinizde avucunuzda bir şey yokken çat diye kimse 500 bine ev alamaz. bunların hepsi irade ve istek işi. evlenmek bu noktada işe yarayabilir.

    özetle bir ev almak için ömür çürütebilirsiniz.

    edit: akasya linkinden yanlış emlağa bakmışım. o detay değiştirildi.
105 entry daha
hesabın var mı? giriş yap