9 entry daha
  • antidepresan ilaçları belkide en tehlikeli ilaçlardan biridir. çünkü beyne müdehalede bulunuyor.

    seratonin salgısını düzenlemeye yardımcı olacağına bir çok yan etkisini de yanında getirirler. unutmayın beyin vücudun her organını kontrol eden ve kendisi de dahil olmak üzere muazzam bir organdır.

    başlarken eş dost tarafından başlatılmamışsa eğer, doktor uyarır. ilk bir hafta ya da iki hafta düşük dozdan tam doza geçilir.

    ortalama 6 ayda tam istenilen etkiye ulaşılır. eğer bırakmak isteniyorsa başlatılırken ki durum tekrarlanır, yarım doza düşürülür ve 2 hafta öyle devam edilir. birden kesilirse misal cipralex atan birisi 2 gün içmezse ani bir harekette elektrik çarpılıyormuş gibi hisseder, terlemeler artar, stres bir anda yükselir.

    bu tür ilaçlar aspirin, ağrı kesici, kas gevşeltici gibi öyle attım iyileştim değildir. o plasebo etkisidir.

    bir de doktorunuz iyi bir doktor olmalı. psikolog gibi bu konuda bilgisi olan bir doktor. annemin doktoru gibi ortopedi doktoru olmamalı. teyze başka sıkıntın varmı sorusunda çok canım sıkılıyor, uyuyamıyorum diye cipralex 20 mg yazar gönderir.

    doktorunuza sormadan da bırakmayın.

    bir başka çözüm ise, bu ilacı bıraktıktan sonra, sevdiğiniz müzik dinleyin, güneş ışığı görün bol bol, yeşillik alanlarda gezin. neşenizi ve stresinizi azaltan şeyleri bırakın arttıran şeylere yönelin.

    doğada ki bir çok şey antidepresandan daha iyidir unutmayın.
224 entry daha
hesabın var mı? giriş yap