26 entry daha
  • bundan 2 sene önce rte okula geldiğinde okula uçan kuşu sokmayan güvenliğin, okulun öğrencisinin güvenliğini normal şartlar altında sağlayamadığını gördüğümüz olay.

    türkiye şartlarında düşündüğümüzde, avrupa'daki veya amerika'daki gibi okulda güvenlik olmaması, herkesin kampüse elini kolunu sallaya sallaya girip çıkması gibi durumlar zaten düşünülemez. böyle böyle özgürleşeceğiz diyenlere de maalesef yürüyün gidin diyorum, bu ülkenin ve hatta genel olarak bu coğrafyanın avrupa seviyesinde bir özgürlük anlayışına ulaşabileceğini düşünmek çok iyimser bir düşünce, ve açıkçası biraz da salakça geliyor. bu tarz konuları çevresel etkenleri hesaba katmadan ele almak çok romantik ve pratikte hiç bir şeye yaramaz.

    eğer okulun güvenlik görevlileri işlerini layıkıyla yapmıyorsa, kafasına göre kimlik kontrolü yapıp, tanıdığı adamın içerde her haltı yemesine göz yumuyorsa, ya o güvenlik ekibi değişecek ve yerlerine işini adam akıllı yapabilecek kişiler getirilecek, ya da güvenlik işi sadece bu insanların kontrolüne bırakılmayıp, turnike vb. önlemler de alınacak.

    bu neye yarayacak, içeriye jileti öğrenci de sokar diyenlere de, açıkçası elitist bir düşünce olarak görsem de, boğaziçi üniversitesi öğrencisi profilinin sorun çıkarmaktan çok uzak olması nedeniyle olayların sıfır noktasına yaklaşacağını düşündüğümü söylemek istiyorum. son 5 yıldır okulda bu tarz olayların %90 ının okul dışındaki insanların karıştığı olaylar olması da bunu destekler nitelikte. he bu arada zaten öğrenciler ve personel dışında kimse girmesin de demiyorum okula, ama en azından güvenliğe kimlik bırakma, üst araması gibi kontroller yapılmalı bence.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap