20 entry daha
  • i'ma motherfuckin' beast ile açılış yapan film, sanki bu şarkıyla, temponun hiç düşmeyeceğini ve heyecanlı bir 123 dakika geçireceğimizi anlatmaya çalışıyor.
    başarıyor mu? kesinlikle evet.

    jake gyllenhaal'a donnie darko'dan beri duyduğum özel bir sevgim var ve şu ana kadar beni hiç hayal kırıklığına uğratmadı diyebilirim. prisoners'daki tikli dedektif, enemy'de kafası karışık kişilik, nightcrawler'daki sosyopat derken, şimdi kendisini bambaşka bir rolde hem de baklava desenli bir vücut içinde görmenin haklı gururunu yaşadım.

    film, standart bir hikayeyi pek aşamıyor, konuyu okuduğumda beklentim direkt düştü diyebilirim. haklı olarak elimizde, rocky serisi varken, üzerine million dollar baby ve cinderella man gibi kültler çekilmişken ve en son 5 sene önce the fighter ile ihya olmuşken ne bekleriz ki? *tabii ki, bol bol kan ve drama*.

    --- spoiler ---

    hope'un karısının ölümünden sonra kafasını yatağa gömerek böğürmesi, mahkeme sahnesi, kızıyla olan ilişkisi, bilerek dayak yiyip milyon dolarlık dövüşü kaybettiğinde duşta tek başına yerde oturuşu ve yanında kimsenin olmayışı, son sahnede maureen ile konuşması vs. bol bol gözyaşı dökülebilecek sahneler. ancak bana göre film çok fazla konuya değinmiş; spordan ziyade, aile ilişkileri ve dramaya ağırlık vermiş. örneğin hoppy'nin ölümü üzerine tick ile olan sahne gereksizdi, çünkü hoppy'i yeterince içselleştirememiştik zaten. oradaki sahnenin altında başka bir neden olabilirdi, çok fazla konuya dağılmayabilirlerdi. hope'un çalışmalarını, tick ile sohbetlerini, boksa felsefi yaklaşımlarını daha çok görebilirdik. hope sanki birdenbire her şeyini kaybetmiş gibi oldu mesela, muhasebecisi ile bir oturumluk görüşme ile bunu açıklamayı tercih ettiler. aslında bir anlamda da film daha uzun olabilirdi (ilk defa bir filmin daha uzun olmasını istedim sanırım).

    --- spoiler ---

    filmin soundtrack'i eminem'in dokunuşuyla hayli gaz parçalardan oluşuyor ve müziklerini icra eden james horner çok kısa bir süre önce uçak kazasında vefat etmiş. training day ve the equalizer'ın yönetmeni antoine fuqua filmin kısıtlı bütçesi nedeniyle james horner'a para teklif edememiş ancak horner filmin konusunu sevdiği için işi bedavaya yapmış. rip horner.

    sıcaktan bayıldığımız sıkıcı yaz günlerine sıkı bir kroşe çakan, başarılı bir film.

    edit: imla
130 entry daha
hesabın var mı? giriş yap