46 entry daha
  • amaclarinin tam tersine hareket ettikleri gormekten rahatizlik duydugum bir olusumdur. #5333947 nolu entrynin girilmesinin uzerinden pek bir sure gecmedi; buna ragmen ve israrla, sanki bu entry hic yazilmamis gibi davraniliyor. yeni gelen yazarlarin bazilarinin olan bitene hic bakmadigi, bakanlarin arasinda sadece bakip hic birsey anlamayanlar oldugu, anlayanlarin arasinda da "banane lan" diyenler oldugunu biliyoruz, aksi halde bu kaosa yakinsamaya aciklamak mumkun olmazdi, fakat hatali acilan basliklara ustlendikleri misyon sebebi ile entry girerek kisilerin uzerinde baski unsuru yaratma amacini guden bu olusum, bunun yanlisliginin farkinda olmali ve buna gore bir sistem olusturmali, oysa ki boyle davranmadiklari icin, sozluge bu acidan yarardan cok zarar vermekteler.

    gozlemledigim kadariyla yeni gelen yazarlarin icerisinde bu grubu takip ederek ayni seyi yapmaya calisanlar da var. hal boyle iken, sozlukte abuk subuk basliklar acilmasini engellemek maksadi ile acilan o basliklarin altina abuk subuk entryler girerek mucadele etme yoluna gidilirse kisir dongunun onde gidenine girmis oluruz, paradoksun dibine vurmus oluruz. bununla beraber, isvicreli bilim adamlarinin yaptigi testler neticesinde gordugumuz kadari ile acilan abuk subuk basligi yazan kisi -ki bazen bunu bilmeden yapip bir dakika gecmeden entrysini silerek basligi yok etmeye calisiyor, bazen typo yapiyor yanlis yaziyor- entrysini siliyor, fakat altinda onlarca entry girilmis o abuk subuk baslik orada siritmaya devam ediyor, uzerine biri de gelip alta o basligi legal kilacak bir tanim girince buyurun buradan yakin. o tanimin uzerindeki entryler kendisinden once tanim olmadigi icin silinse bile basligin geri kalani baki kaliyor ozetle esagbi elimizde patliyor.

    bu tip basliklar ile mucadelenin yolu altina entry girmek degildir, yazara mesaj atarak ve bu sirada da yazari rencide etmeden olayi aciklamak suphesiz ki bizi aya fezaya bir adim daha yaklastiracaktir.

    nihayetinde, durumdan vazife cikararak kendilerine bu tip bir rol bicen kisilerin imam olurken cemaate ornek olmasi acisindan kiclarini tutmalari, sozluk kurallarindan zerre sapmamalari gerekir ki, gordugumuz maalesef bu degil.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap