31 entry daha
  • jel sele candir bunun icin

    muthis konforlu makinadir. bu kadar yuksek hacimde bir enduronun bu kadar hafif hissettirebildigi tek modeldir.
    bilhassa dusuk hizlarda, yavas manevrada, sehir ici sikisik trafikte aralara girmeceli islerde, bildigin bi tek silindirli orta siklet enduro kivrakligindadir.
    biraz mubalagali ifade etmem gerekirse, durma noktasinda bile ayaklari yere koymayi unutturacak kadar, nerdeyse iki tekerlek ustunde oylece duracak derecede dengelidir.
    gazi azcik mandalli actin mi da kafayi zart diye kaldirabilecek kadar guclu/hafiftir.

    ayrica bu grup (11xx gs serileri) viraj dengesi efsanesi bunda da surmustur. paralever telelever gibi seytan icatlarindan dolayi bu makinalar viraja adeta kendi girer ve kendi cikar. (biraz ihtiyar motoru, veya parali ordek motoru olma hali de var aslinda bu bakimdan. eheh)
    hacimdaslarinin aksine, tempolu surus virajlarinda cok da super pilotaj beklentisi yoktur aletin bu anlamda.

    abs asr zaten yillardir standart bmw yuksek hacim makinelerde. ben her ne kadar (fren mesafesesi arttirmasindan oturu) bu olaya mesafeli dursam da, acemi ve/veya riskli pozisyona giren arkadaslar icin yine konfor ve guvenlik demek bu.

    ve evet, gene tartismali olan bi mevzu olarak, bmw nin kapali sistem elektronik cehennemi bunda da vardir.
    yani motor hardcore elektronik ve karmasik sistemlere sahiptir. el atabileceginiz tipte "basit mekanik ariza" gibi seyler yok bu arkadasta.

    bi mavi sase r 80 gs gibi, yol kenarindan bulacaginiz cali cirpiyla bile tamir edilebilecek kadar basit ama allahina gidebilecek etkin/ mukavim mekanik sistemlerden, bu full kapali devre elektronik sistemlere gecis, aslinda dunyanin gidis yonu olmasina ragmen, beni "isin ruhundan cok mu uzaklastik acaba ya" seklinde dusunduruyor da. bir zen ve motosiklet bakim sanati tandansi yakalayamazsiniz yani bununla yola vurdugunuzda
    (gerci yeni nesil motosikletlerin cogunda artik o olay bitti ama en azindan zincir gerdim,, debriyaj teli taktim, bilmem ne avuntulari filan var)

    konforu ve yormayan surusu dusunuldugunde "evet lan dunya turu yapmak lazim bununla" filan gibi hissetirirken, olasi bir ariza durumda kendimi afrikada bi yol kenarinda mahsur kalmis hayal etmek de pek sevimli degil.

    bu minvalde diyebilirim ki, medeniyete ve bir cekiciye telefon mesafesinde olmayacagimiz durumlar icin cok tercih edilesi bi alet degildir.

    benim zamanimda servisini "iyi" yaptirabileceginiz 2 yer, borusan istinye ve manisa ridvan ustaydi. su an bilemiyorum alternatifler olustu mu. ama bazi arkadaslar servis icin hakkaten istanbuldan kalkip manisaya ridvan abiye gelirlerdi. "ne domalicam lan borusan'a, hem yol da yapmis olurum" filan diyerek...

    bi de pahali lan hakkaten gavurun dölü. alisi, servisi, parcasi, her seyi pahali anasini satim.
    pff
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap