9 entry daha
  • migros/macrocenter'da kasım 2015 itibariyle 130tl civarlarında satılıyor. tam rakam vermeyeyim bir kaç aydır bakmadım yalan olmasın, bu civarlarda ama.

    kokusu bu seviyede bir viskiye göre çok çok çok iyi, bunda yapımında kullanılan üç single malt'ın etkisi de büyük elbette. ***
    bir kaç viskisever dostumdan da iddialı yorumlar gelince geçenlerde yaptığımız tadımın lineup'ında görmek çok heyecanlandırmıştı beni.

    malesef çok genç maltlardan yapıldığı hemen kendini belli etti. çok sivri köşelere sahip, çok sert mizaçlı bir damağı var. alkol seviyesi %40 (belki 43 ama 46-50 falan değil) olmasına rağmen daha yüksekmiş gibi davranması bundan. burunda bu kadar harika iken, damakta bu kadar sert ve aroma kesici olması biraz üzücü oldu.
    normalde aromaları serbest bırakmak için yapılan su katma işlemini çekinerek yaptık ve tahmin ettiğimiz gibi çok genç olduğunun bir başka göstergesi olarak su katınca bütün koku kayboldu gitti, daha içilebilir bir tada dönüştü.

    benim gözümde yazın alınıp bir buz kalıbından geçirilip, buzsuz şekilde içilebilecek bir viski olarak yer edindi.
    lakin daha düşük fiyata bulunabilen irlanda şaheseri *(bkz: tullamore dew) halen bir numaralı yaz viskisi benim için. ama ben yazın lagavulin de içiyorum, beni referans almak çok doğru olmayabilir. :)
84 entry daha
hesabın var mı? giriş yap