214 entry daha
  • 187 dakikalık, 2015 yapımı film.

    popüler sinemanın en haysiyetli isimlerinden olan quentin tarantino'nun yazıp yönettiği yapım, yönetmenin filmleri arasında konunun hem diyaloglara hem de sahnelere en iyi yedirildiği ve yayıldığı iş olarak tanımlanabilir. hiç acelesi olmadan, bir hayli de olgun bir şekilde ilerliyor hikaye. sonlara doğru ise biraz dengesiz ve filmin genel haline uymamış "gore" klasmanı sahneler ise belki olumsuz taraf olarak sayılabilir, tıpkı bu filmde yönetmenin diğer işlerine nazaran "zayıf" görülen müzik kanadı gibi.

    3 altın küre adaylığı bulunan yapımda teknik açıdan ise ses miksaj ve kurgusu resmen kendine hayran bırakırken, uzun zamandır irdelenen çekim yöntemi de gözleri bayram ettiriyor.

    oyunculuklarda ise samuel l. jackson'ı ilk kez bu kadar "sakin" görürken kurt russell ise benim şahsen pek haz etmediğim bir oyuncu ama filmde gözüme batan bir tarafı olmadı. yaşlı kurt michael madsen'ı ise yıllardır tarantino ile beraber görmek isterken, bu filmdeki rolü ile az ve öz görsek de bir lokmacık rahatlıyor ve seviniyoruz. tim roth konusunda ise benim bir fikrim var: ben o'nun, filme çalışırken, bir önceki tarantino filmi olan django unchained'ten christoph waltz 'ın canlandırdığı dr. king schultz karakterine fazla takıldığını düşünüyorum. daha orijinal olabilirdi sanki.

    son olarak; her tarantino filminde bazı sahneler olur: onları her fırsatta açar, tekrar tekrar izlersiniz ( yıllar içinde defalarca ), o sahneler hakkında bol bol konuşursunuz, dost meclisinde sürekli muhabbeti döner, kısacası etkileyici, komik ya da çok farklıdır bu sahneler ve o filmin kült mertebesine erişmesine destek olmuştur.

    işte; the hateful eight'te bu tarz sahneler nispeten az ve bu durum mutlaka yönetmenin takipçilerini hem şaşırtacak hem de ilk etapta afallatacak. tabi, filmin konumu, iyi ya da kötü, bu sahnelere de bağlı olarak yıllar içinde daha oturaklı bir mertebe de kazanabilecektir. zaman gösterecek.

    8 / 10.

    her eve imdb
1029 entry daha
hesabın var mı? giriş yap