24 entry daha
  • abd ile ilgili kısmı doğru olmayan beyanat.

    güya akp'nin en bilgili okumuş insanlarından olan mehmet şimşek in abd'den hiç haberi olmadığını gösterir. herhalde abd'de finans piyasalarında çalışan tanıdıkları da yok veya danışmanları da uyuyor.

    abd'de işten ayrılırken genellikle bir severance package ödenir, hatta işe girerken işçi ile işveren bunun pazarlığını da yapar. severance package bildiğimiz kıdem tazminatı gibidir. genellikle işçinin maaşı ile ne süre çalıştığına bağlı bir katsayı çarpılarak hesaplanır. bu paket içerisinde ek maddeler ve ek tazminatlar da olabilir. işten ayrılan personele bir süre daha işverenin aynı maaşı ödemesi, bir süre işsizlik yardımı yapması veya sağlık sigortası primlerinin işveren tarafından ödenmeye devam etmesi sık rastlanan maddelerdir. işe girerken bu konuda sözleşme imzalandığı için işveren tazminatı ödemek zorundadır.

    yani bırakın kıdem tazminatının olmamasını, türkiye'de ödenen kıdem tazminatından kat kat iyi koşullar sunulmaktadır. tabi saatlik çalışılan ve saatlik maaş alınan mcdonalds kasiyerliği gibi geçici işlerde genellikle severance pay gibi maddeler olmaz.
82 entry daha
hesabın var mı? giriş yap