2 entry daha
  • boylesine enfes bir filmin bu zamana kadar* ulkemiz sinemalarinda gosterime girmemesi oldukca aci ve de ayni zamanda du$undurucu bir durumdur*.. ikinci dunya sava$i doneminde gecen bir cok filmden bir kac gomlek ustun olmasina ragmen yeterli ilgiyi nedense gorememi$tir.. gecen sene en iyi yabanci film oscarini da kazanan bu film, insanoglunun yeni bir ortam ile kar$ila$tiginda ilk ba$ta ne kadar da onyargili oldugunu, fakat o ortama ali$tiktan sonra da sanki zamaninda o inatciliklari yapan kendi degilmi$ gibi 180 derece donerek bulundugu ortamdan ayrilamamasini anlatan ho$ bir film..

    sirf yahudi olduklari icin kendi ulkelerinde oldurulen, yerinden yurdundan olan bir kadinin (ki bu ya$adiklari nedeniyle irkciligin ne kadar kotu bir $ey oldugunu cok iyi anlamasi gerekir), afrika'ya kacmasi ve ordaki yerli halki ve bunlarin ya$antilarini gorunce ilk ba$larda onlara tepeden bakarak, igrenerek, onlari kucuk gorerek snobluk taslamasi da cok ho$ bir dersti sanirim biz insanlar icin..

    bu filmde karoline eckhertz diye bir hatun var ki, umarim adi "tek filmlik yildizlar" listesinde gecmez hic bir zaman..

    bir tarafta dogup buyudugunuz, egitim gordugunuz, hatta evlenip cocuk sahibi oldugunuz ana vataniniz, diger tarafta da 10-12 senenizi gecirdiginiz, buyuk dostluklar edindiginiz ve son derece mutlu, yerle$mi$ bir hayatinizin oldugunu ulke, hangisini tercih edersiniz? filmin cevabi, ustaca yazilmi$ bir senaryo ve oyuncu kadrosunun ba$arili performansi ile beni oldukca tatmin etti..
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap