22 entry daha
  • şu ahir ömrüme ingilizi, amerikanı, iskandinavı, türkü, korelisi yetmemiş gibi bir de izlanda menşeli bir dizi eklememe sebep olan/olacak polisiye.

    izlanda'nın ruv kanalında yayınlanıp 28 şubat'ta final yapmış aynı zamanda izlanda televizyon tarihinin en pahalı yapımıymış. tabii izlanda ve danimarka dillerine hakim olmadığımız için dizinin dikkatimizi çekmesi bbc four sayesinde oldu. her cumartesi 2 bölüm yayınlayarak geçtiğimiz günlerde de bbc four'da da finali yaptı dizi.

    bbc four versiyonu ingilizce altyazılı olduğu için daha önce birkaç iskandinav dizisinde yaşanan altyazı sorunu bunda yok (ingilizce altyazısı uzun bir süre çıkmayan/bulunmayan diziler oldu).

    türkçe altyazılısı da dizi sitelerinde yavaş yavaş yerini almaya başladı, zorlayıcı bir dili yok dizinin, 10 güne tüm bölümler çevrilmiş olur muhtemelen, 1 2 bölüm ilgi görürse tabi.

    biraz konusundan bahsedeyim. küçük bir izlanda kasabasında balıkçı teknesinin birinin kancasına sadece gövdeden ibaret bir erkek cesedi takılır, o esnada da danimarka'dan gelen bir yolcu gemisi limana yanaşmak üzeredir.

    polis şefimiz andri cesedin bu gemiden atılmış olabileceğinden şüphelenir ve yardım istemek için görüştüğü reykjavik'teki profesyonel ekibin de telkiniyle onlar gelene kadar gemiden kimsenin inmesine izin vermez. amma velakin hava şartları zorludur ve beklenen ekibin uçağı bir türlü kalkamaz ve soruşturma yerel polislerimize kalır. açılışımız özet olarak böyle oluyor.

    aha bu da fragman'ı.
86 entry daha
hesabın var mı? giriş yap