11 entry daha
  • birçok şikayetimin çözümlenmesine sebep olup, firmaların birebir müşteri ilişkilerinde takınmadığı kibar ve çözüm arayan tavrı, sözkonusu medya'da yayınladığımızda gösterdiğini ispatlayan, müşterilerin enayi yerine koyulduğu ülkemizde gerçekten işlevsel bir site.

    örneğin akbank kredi kartı borcunu tamamen kapatmak için 2 milyar'ın üzerinde para ödenir. kart borcunun kapandığı öğrenilir ve mutlu mesut eve gidilir. bir kaç ay sonra akbank sizi icraya vermiştir. cezası, avukat masrafı vs tamamı 58 milyon. delirirsiniz. akbank müşteri hizmetleri sizinle ilgilenmez. sözkonusu siteye yazarsınız ve akbank icrayı geri çeker, sicilinize bulaşan lekeyi de temizleyerek geleceğinizin kredi alamaz duruma düşmesini önler.

    collezione'dan pantalon alırsınız. ilk yıkamada şorta dönüşür. gidersiniz, değiştirmezler. siteye yazarsınız, para iadesi bile yaparlar.

    turkcell'i şikayet edersiniz, gıcıklığına da aycell numaranızı verirsiniz. normalde arayıp muhattap bulamadığınız turkcell müşteri hizmetleri aycell hattınızdan sizi arar ve yarım saatlik konuşmanın ardından şikayetinize çözüm bulur.

    belediye'yi şikayet edersiniz, semtinizin otobüsleri daha geç saat ekadar çalışmaya başlar.

    büyük firma küçük firma demeden herkesi şikayet edebileceğiniz ve çok büyük bir olasılıkla çözüm bulabileceğiniz bu site'de şikayetleri çözme oranına göre hangi firmalarla çalışacağınıza da karar verebilir, ileride yaşayabileceğiniz sorunları engelleyebilirsiniz.*` :ama bu site gerçekten çok işime yaradı`
803 entry daha
hesabın var mı? giriş yap