743 entry daha
  • yönetmen falan değildir. yönetmen olmaya da çalışmıyor, aksine kendi ekseni etrafında dönen, eski röportajlarında ne söylediyse bugün tam tersini söyleyerek çelişkili demeçler veren, nuri bilge'nin filmlerini izlemediği konusunda göz göre göre yalan söyleyen, eskiden ustam dediği zeki ökten'i bugün ağzına bile almayan, yığınla yönetmenden sahne-sekans aşırmasına rağmen etkilendiğim hiçbir yönetmen yok diyen, ki eskiden etkilendikleri arasında zeki ökten ile yılmaz güney'i de anardı, en az sakalları gibi kirli filmler çeken bir adamdır. futbol takımı sponsorluğu ise ayrıca bir komedi ürünü.

    filmloverss'daki son röportajında diyaloglar üzerinde çok çalışıyorum, yıllar sürüyor benim senaryolarım falan diye yine yalan söylediğini okuyunca gülmekten kendimi alamadım. eğer yazdıkları yıllar sürüyorsa bulantı denen garabetteki şu diyaloglar da ne:

    "sen ne biçim adamsın ya"
    "sen çok komik bi adamsın ya"
    "ne çok konuşuyosun sen ya"
    "o hareketi yapıcanı adım gibi biliyordum ya"

    - ister misin?
    - ne, su mu?
    - evet.
    - hayır.

    bunlar mı yıllar süren senaryo yazımının sonuçları? hadi ordan.

    tarkovski'den yürüttüğün kendiliğinden kapı açılma geyiğini de bırak artık, insanın kusası geliyor.

    akp bugün nasıl eskiden söylediklerinin tam tersini söylüyorsa sen de biraz aynısın kusura bakma. süleyman demirel'den alıntılar yapıyorsun yani bravo. recep tayyip'in konuşma tarzını taklit ediyorsun. palyaçoluğu iyi beceriyorsun. ne marxist olabildim ne solcu diyorsun. ama eskiden öyleydin, rahatça konuşuyordun. bugün ne değişti? akp'den film ödeneği alamamaktan mı korkuyorsun?

    kıskanç, yüksek egolu, sadece iç tüketim için film yapabilen, daha dublaj konusunu bile halledememiş bir adamsın. önce sinemacılık olayını çöz, daha sonra nuri bilge'ye filan dil uzat. nuri bilge senin adını bile anmazken, sadece işine bakarken bütün bu atraksiyonlar televole geyiklerinden öte geçemiyor.

    biz senin filmlerini önce sinemada, daha sonra dvd vb. eliyle en az iki defa izlerken, senin izleyicilerine utanmadan yalan söylemen, ona buna laf sokuşturman ve hepsinden önemlisi, ısrarla kötü filmler yapmaya devam etmen hiç yakışık aldı mı şimdi? biz de senin gibi mi konuşalım, 2016'dan bu yana demirkubuz filmi izlemiyorum mu diyelim?

    sanırım bunu demek için geç bile kaldık.
957 entry daha
hesabın var mı? giriş yap