32 entry daha
  • (bkz: andre ayew/@ceyar i kim vurdu)

    premier lig takımı swansea city'de forma giyen 1989 (26) fransa doğumlu ganalı ex sol, yeni sağ kanat.

    bu sezon başı (2015/16) olypique de marseille'den premier lig takımı swansea city'ye bonservis ücreti ödenmeden katıldı. bugüne kadar hep sol kanatı mesken bellemiş olsa da, swansea city'de kadro yoksunluğundan dolayı tüm sezonu (2015/16) sağ kanatta geçirdi.

    marseille'de doğmasına, fransa'da büyümesine rağmen gana milli takımını seçmesi delikanlılık kokan bir harekettir. ayrıca bugüne kadar forma giydiği bütün takımlar (olypique de marseille, gana milli takımı, swansea city) er ya da geç kendisine '10 numaralı forma'larını teslim etmiştir.

    neredeyse tüm sülalesinin, futbolculuk mesleğini ekmek kapısı bellemesi de enteresandır. babası abedi pele fransa'da, amcası kwame ayew portekiz'de, yeteneksiz ağabeyi ibrahim ayew belçika'da, ufak kardeşi jordan ayew'de kendisi gibi fransa ve ingiltere'de kariyer yapmış topçulardır. lakin babası abedi pele, ailenin tartışmasız en başarılı bireyidir.

    baba abedi pele, marseille'in, 1992/93 yılında şampiyonlar ligi kazanan efsane kadrosunun değişmez ilk 11 oyuncusuydu. nasıl efsane olmasınlar ki? fabien barthez, marcel desailly ve didier deschamps gibi yeni nesil fransız topçuların, abedi pele ve rudi voller gibi veteran forvetlerle birleşimi efsane olypique de marseille kadrosu, fransa'ya 'kulüpler bazında 1 numaralı kupa'yı getirmiş ilk ve tek takımdır. neyse, babasının başarıları başlı başına ayrı bir girdinin konusudur; ben oğluna döneyim.

    andre ayew 19'unda (2007/08) babasının yolunu takip edip, olypique de marseille altyapısından a takıma yükseldi.

    22'sinde (2010/11) hatem ben arfa ve mamadou niang'ın takımdan ayrılmasıyla yakaladığı düzenli ilk 11 oyuncusu olma şansını muhteşem değerlendirdi.

    marseille'de 5 sene oynadı. ilk 11'in vazgeçilmez bir elemanı olarak takımıyla 2 fransa kupası, 1 fransa süper kupası kazanmasını bildi.

    geçen sene (2014/15 - yaş 25) takımında gösterdiği üstün performans sonrası yeni sözleşme yapmaya yanaşmadı. kontratı bitince de 'bonservisinin elinde olma' kozunu kullanarak, yüklü bir imza parası karşılığı ingiltere premier lig takımı swansea city'ye geçti. yanlız rakam konusunda her kaynaktan başka bir ses çıkıyor; imza parası olarak 4m €'da, 9.7m €'da aldığını iddia eden kaynaklar var. aynı şekil haftalık maaş olarak ta 60.000 €'da, 100.000 €'da aldığını iddia edenler var. maaş konusunda fm serisi oynayan arkadaşlar beni özelden aydınlatırsa sevinirim. (ben allah'a şükür cm 97/98'den beri süre gelen bağımlılığımdan 2 sene önce kurtuldum; darısı kurtulmak isteyenlerin başına diyorum*)

    velhasıl sezon başında (2015/16) transfer yaptı ve swansea city'nin`10 numaralı formasını sırtına geçirdi. ilk senesinde alışkın olmadığı sağ kanatta oynatılmasına rağmen, harika bir performans çıkardı. 36 maçta 10 gol 1 asistlik etkileyici bir istatistik tutturdu. forvette bafetimbi gomis'in taraftarı kahreden performansı sonucu, ofansif ortasaha oyuncusu gylfi sigurdsson'dan* sonra skora en çok katkı yapan oyuncu oldu.

    lakin swansea city devre arasında (2015/16) bu sene formsuz olan (bkz: jonjo shelvey/@ceyar i kim vurdu)'i newcastle united'a sattı ve büyük kan kaybetti diyebilirim. geçen sezon devre arasında da (2014/15) bir başka yıldızları (bkz: wilfried bony/@ceyar i kim vurdu)'yi manchester city'ye kaptırmışlardı zaten.

    anlayacağınız swansea city artık eskisi kadar özel bir takım değil. ellerinde yaratıcı ve seyir zevki veren, (bkz: gylfi sigurdsson/@ceyar i kim vurdu) ve andre ayew dışında hiç kimse kalmadı. onlar da daha ne kadar takımda kalır bilemiyorum ama swansea city'nin premier ligin üst sıralama takımı olduğu günler bundan sonra geride kalacak gibi görünüyor.

    ---------------bonus---------------
    takımının detaylı incelemesi için bakınız;
    (bkz: swansea city/@ceyar i kim vurdu)
    ---------------bonus---------------
552 entry daha
hesabın var mı? giriş yap