4 entry daha
  • pokemon japonya'nın resmi sitesinin resources girilerini baz aldığımızda mevcut başlangıç pokemonlarının final formlarının türleri açığa çıkmıştır.

    litten'ın final formu ateş-yer,
    popplio su-dövüş,
    ve rowlet ise yine çimen-uçuş.

    rowlet'in tür dezavantajlarını düşünürsek, ou'ya kadar yükselecek bir pokemon olacağı şüpheli. ya serperior, breloom gibi yeteneği ile ciddi anlamda rakibe hasar verecek kadar güçlü; ya da amoonguss ve mega venusaur gibi oldukça besili olması gerekir bu açığı kapatmak için. çimen türü başlangıç pokemonlarını mega ve gizli özelliklerle anca adam edebildikleri için, elimize aldığımız ilk an rowlet'in final formunun hayli iş görmez olacağı açık. aksi çok şaşırtır milleti. belki de game freak uçuş türlerinin genel özelliği olan suikast formunu rowlet'e de bahşeder, bu sayede en azından düşerken birilerini de yanımızda götürebiliriz. özel atakçı olacaktır büyük ihtimal, verin aeroblast'ı anlaşalım.

    litten'ın potansiyel final formu muhteşem. ateş-yer kombinasyonuna sadece camerupt ve groudon sahip. groudon zaten efsanevi olduğu için op, camerupt ise her ne kadar mega evrimi güçlü dahi olsa hızı çok büyük sorun. ateş ve yer türü pokemonlar sert vuruculardır. ateş türünün genellikle defanslarının, yer türünün ise hızlarının düşük olması nedeniyle atakları oldukça güçlüdür. litten'ın tipini baz alırsak oldukça hızlı ve de atağı yüksek bir pokemon olacağı aşikar. stab bonusunu da alarak belki de mega evrim olmaksızın en güçlü başlangıç ateş pokemonu olabilir. hani tutmaz ama en kötü 95 hız, 130 da fiziksel atak bekliyorum ben. özel atakçı olacağını sanmam. gerçi bu temenni, sevmiyorum ateş tipi özel pokemon.

    popplio ise tipinden dolayı yerin dibine sokuldu ancak olası bir su-dövüş tipi muazzam. keldeo ve poliwrath var sadece ve tek işe yarar olanı da keldeo. ateş, dövüş ve yer türü en efektif ataklara sahip olmuştur hep. su ve dövüş birbirlerinin herhangi bir tür dezavantajını kapatmamasına rağmen stab bonusu ile birlikte atakçı bir pokemon için en iyi kombinasyonlardan biri.

    bir de zamanında pokemon izlemiş, ds'e bile geçmeden emülatörden pokemon oynamış tayfanın "3. generasyondan sonra benimseyemedim, çok bozdu" nidalarını dinliyorum, takip ediyorum, denk geliyorum çok uzun süredir. pokemon, her oyun kendini geliştiren, her seferinde oyun mekaniğini bir üst kademeye taşıyan ender oyun serilerinden biridir. ilk jenerasyon oyunları mükemmeldir, nostalji yükü had safhadadır; ancak savaş kısmı çöptür. her jenerasyon bir açık kapatıla kapatıla rekabetçi moda uygun hale getirilmesi 6. jenerasyona kadar sarkmıştır. pokemon asıl üçüncü jenerasyondan sonra adam olmaya başlamıştır.

    internette birçok site var başı serebii ve bulbapedia'nın çektiği. pokemonu seven ancak sadece hikayesini oynayan kişilerin bu sitelere bakmasını, işin rekabetçi yönüne de yüklenmesini tavsiye edebilirim. ana zevk orada. tur bazlı dört ataktan birini kullanma gibi inanılmaz basit bir mekaniğin arkasında ciddi bir deneyim yatıyor. tür tablosuna bir göz gezdirin. örnek pokemon hamle havuzlarına bir göz atın. ev olayını ve dağılışını öğrenin. ve pokemonshowdown.com'a girin, sevdiğiniz, önceki oyunlarda kullandığınız takımlardan birini kurarak aktif bir savaş yapın. çok büyük ihtimal tokatlanacaksınız. hiç yenilmeden cynthia'yı devirebilirsiniz, hani başarıdır da. ancak rekabetçi modda ne potion, ne seviye/level, ne de hamle tahmin edemeyen yapan zeka vardır. alıştığınız an çıkacak her yeni oyunun size yeni bir asker sağlayacağını düşünüp, tasarım gibi gereksiz detayların ne kadar önemsiz olduğunu fark edeceksiniz.

    sun ve moon'dan beklentim her pokemon oyununda olduğu gibi yüksek. boşa çıkaracaklar mı peki? hayır, kesinlikle yine muhteşem olacak. popplio'nun tipi hürmetine oynamıyorum ben bu oyunu.
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap