365 entry daha
  • yeşil elma algıyı açar, yarın bir tane yeşil elma yiyin.

    sınav yerine önceden varın. 9'da almaya başladıklarında ilk girenlerden olun. sınıfınızda, sıranızda sizi rahatsız edecek, konsantrasyonunuzu bozacak bir şeyler var mı önceden önlemini alın. sıranız sallanıyor mu mesela kontrol edin. gözetmene söyleyeceğiniz ve çözüm bulabileceğiniz uygun zamanınız olsun (altına kağıt peçete koymalarını istemek gibi).

    kalemler dağıtıldığında ilk yapacağınız şey, 2 kalemin de diğer ucunu açmak olsun. 2 kalemde sorun çıktığında aslında 2 kaleminiz daha olacağından zaman kaybını minimuma indirgersiniz.

    daha önce de yazmıştım. matematikte silgiyi çok kullanmayın. sistematik işlem sırasıyla gidin. 4 aşamalı problemin 4 aşamasını da silmek yerine işlem yaptığınız aşamayı düzeltin.

    1 soruya 2 dakikadan fazla vermeyin. geriye döndüğünüzde saniyesinde çözeceksiniz zaten. siz başka soruya geçseniz bile beyin o soruyu derinlerde çözüyor aslında.

    kitapçık dağıtıldığında sadece sayfa eksik mi diye bakmak yerine göz ucuyla soruları kontrol edin. matematikte türkçe paragraflarını aratmayan açıklaması olan ve yarım sayfayı kaplayan şekilli bir soruyu önceden görmekle, sınav anında karşılaşmak arasında uçurum var. psikolojik olarak sizin neyi beklediğine hazırlayın kendinizi. öyle soruların en kolay sorular olduğunu da unutmayın.

    bir soru size zor geldiyse veya "ulan bu ne amk 100 tane deneme çözdüm bölesini görmedim" diyorsanız hiç moral bozmayın, muhtemelen sizin gibi çalışanlar da, o soruyu gördüklerinde afallayacaktır. bunu düşünün ve ben yapamıyorsam başkası da yapamayacaktır deyip pis pis gülümseyin :)

    bunu dersane hocam söyledi, doğruluğu konusunda verecek güçlü bir kaynağım yok ama doğruysa eğer; iptal edilen sorularda, işaretleme yapanlara puan verilirken, boş bırakıp geçenler için bir puanlama söz konusu değilmiş.

    nacizene önerilerim bu kadar. ben de bu sene tekrar gireceğim. hedefi yüksek olup ona göre çalışanlara canı gönülden başarılar diliyorum. sizleri çok iyi anlıyorum. sizlere yazdım bunları. umarım sınavımız çok iyi geçer :)
649 entry daha
hesabın var mı? giriş yap