41 entry daha
  • (bkz: philippe coutinho correia/@ceyar i kim vurdu)

    liverpool fc'de forma giyen 1992 (24) brezilya doğumlu süperstar oyun kurucu.

    bu sezon (2015/16 - yaş 24) hem sol kanat, hem de merkez ofansif ortasaha pozisyonunda kullanılıyor.

    18’inde (2009/10) vasco de gama altyapısından çıktı ve bir sene sonra (2010/11 - yaş 19) 3.8m € gibi iddiasız bir bedel karşılığı sessiz sakin inter milan'ın yolunu tuttu.

    ilk geldiği zamanlar inter milan, 'şampiyonlar ligi son şampiyonu' (2010) sıfatına sahipti. ancak teknik adam (bkz: jose mourinho/@ceyar i kim vurdu) hazretlerinin kupa kaldırışının hemen ardından real madrid'e transfer oldu ve inter büyük bir bocalama dönemine girdi.

    philippe coutinho bu büyük başarının sonrasında gelen baskı sonucu takımda kaldığı 2,5 yılda tamı tamına 5 (!) teknik direktörle (rafael benítez, leonardo, gian piero gasperini, claudio ranieri ve andrea stramaccioni) çalışmak zorunda kaldı.

    teknik adamların baskı yüzünden kısa vadede başarılı olma hedefine odaklanmak zorunda kaldılar. coutinho da henüz deneyimsiz bir gencoydu ve çalıştığı hiçbir teknik adam, genç berezil topçuya gelişim imkanı tanımayı göze alamadı. - bir ara (2011/12 2. yarı - yaş 20) la liga takımı espanyol'a kiralandı. - italya'da barınamamasının nedenlerinden biri de o zamanlar daha da cücük gibi olan fiziğinin dünyanın en sert ligine hafif kalması oldu. -

    bir şekilde 21’inde (2012/13) devre arası transferinin son günü 13m € karşılığında liverpool fc'nin yolunu tuttu.

    liverpool'a geldiğinde kimse onun bu kadar büyük bir oyuncu olabileceğini tahmin edememişti. koskoca şanlı liverpool fc’nin bu abeci tipli paleye '10 numaralı forma'yı teslim etmesiyle beraber, dallamalıklarıyla ünlü liverpool fc yönetimine hangimiz 'hass.ktir oradan' demedik ki a dostlar?

    ama sambacı eleman takıma katılır katılmaz (2012/13 ikinci yarısı - yaş 21) kendini gösterdi ve ilk 11 oyuncusu olmayı başardı.

    kulüpteki 2.sezonu ise (efsanevi leicester city şampiyonluğu gördüğümüz yeni biten sezon kadar fantastik olmasa da) harika bir premier lig futbol sezonu (2013/14 - yaş 22) oldu. bunun ana nedeni liverpool fc'nin hiç beklenmedik bir şekilde (bir önceki seneyi 7. bitirmesine rağmen) lig şampiyonluğunu son ana kadar kovalaması oldu. - liderliği talihsiz bir şekilde son 3 haftada manchester city'ye kaptırdılar. -

    premier lig kurulduğundan beridir* ligde tek bir şampiyonluk dahi elde edemeyen şanlı liverpool fc, ilk defa kupaya bu denli yaklaşmıştı.

    o sene (2013/14) çoğu futbolsever krediyi efsane golcü luiz suarez'e yazmış ve genç brezilyalı cengavere gerektiği değeri göstermemişti ama coutinho, o kılpayı kaçan şampiyonluğun en önemli yapıtaşlarından biriydi.

    hatta bir başarı haritası yaparsam, bunun %33'ünü ileri uçta bulunan luiz suarez'e, %24'ünü ofansif ortasahada kreatif anlamda oyun kurmaya müthiş katkı sağlayan phillippe coutinho'ya, %18'ini o sene kanatta oynayan (bkz: daniel sturridge/@ceyar i kim vurdu)'e, %15'ini merkez ortasahadaki yaşlı kurt (bkz: steven gerrard/@ceyar i kim vurdu)'a, %8'ini diğer kanattaki genç (bkz: raheem sterling/@ceyar i kim vurdu)'e yazarım. - arda kalan %2 dsp, anap, ldp ve tkp -

    anlayacağınız kendisi luiz suarez takımdan ayrıldığından beridir, liverpool fc'nin en önemli oyuncusu konumuna yükseldi. 2 yıl içinde öyle bir seviyeye ulaştı ki şu an kağıt üstünde dünyanın en iyi forvet hattına sahip olan fc barcelona'ya katılsa bile hiç sırıtmadan takım içi rotasyonda oynayabilecek süperstarlık seviyesine yükseldiğini söyleyebilirim. barcelona'da hem sol kanatta, hem de (taktiksel değişikliğe göre) ana pozisyonu olan merkez ofansif ortasahada, arda turan'ın tam tersi bir şekilde takımda hiç sırıtmadan yer edinebileceğine kalıbımı basarım.

    buradan liverpool fc yönetimine sesleniyorum! şu takıma artık adamakıllı bir forvet takviyesi yapın da coutinho gibi cengaverler daha da kupasız kalmasın*. hiç olmadı sen duy sesimi (bkz: jürgen klopp/@ceyar i kim vurdu)'çuğum. aynı zamanda 2. nesil sözlük yazarı olduğunu ve buraları her gece biricik karıcığın ulla uyuduktan sonra okuduğunu biliyorum. ondan senden son kez ricada bulunup, girdimi sonlandırıyorum:
    'das ileri uca, übermensch bir mittelstürmer* bitte!'

    ---------- bonus ----------
    takımının detaylı incelemesi için bakınız;
    (bkz: liverpool fc/@ceyar i kim vurdu)
    ---------- bonus ----------
260 entry daha
hesabın var mı? giriş yap