77 entry daha
  • işin içindeki biri olarak söyleyeyim evet gereksiz fakat başka da alternatifi yok ki. üretici firmaların 2016 üretiminde 40" ve üzeri tv lerde 4k oranı %70 in üzerinde. haliyle zaten bu boyutlarda tv alacaksanız 4k almak zorunda kalacaksınız.

    ama şurada yanılan çok kişi var 4k terimi tv lerdeki piksel sayısını ifade eder, yani her 4k tv nin görüntü kalitesi iyi olacak diye bir şey yok. bugün tv serileri her markada 4, 5, 6, 7, 8, 9 serileri olarak ayrılır. siz 7 ile başlayan bir seri almadıkça en az çok da üstün panelli bir tv satın almamışsınızdır zaten. hemen örnekleyelim hatta;

    samsung 50ku7000 4k 2016
    lg 49uh770 4k 2016
    philips 49pus7101 4k 2016
    sony 50w807c full hd 2015

    şimdi bu 4 televizyonu da çarşıda bulabilirsiniz. imkanınız olursa inceleyin aradaki farka şaşıracaksınız. hepsine aynı kaynaktan görüntü verdiğinizde sony hepsine nal toplatır. siyah seviyelerinde lg ile philips yerlerde sürünürken samsung a da en az 2 kat fark atar. yani siz bu sony ye trt hd den diğerlerine de trt 4k dan görüntü verdiğinizde sony nin görüntü kalitesi sizi yine büyüleyecektir. uzun lafın kısası her 4k tv iyi görüntü verecek diye bir şey yok. her fhd tv nin iyi görüntü vermediği gibi. piksel ayrı bir şey aydınlatma teknolojisi parlaklık değerleri panel kalitesi siyah seviyeleri ve kontrast apayrı şey. tv firmalarının artık kontrast değerlerini bile vermediğini düşünürsek hepsi ayrı çakal zaten.

    işin diğer tarafı 4k blu ray oynatıcıları panasonic ve samsung üretti. ingiltere de satışta ve 600 sterlin civarıydı en son. panasonic zaten tr de yok artık ve samsung türkiye de 4k blu ray player ı tr ye getirmeme kararı aldı. yani siz tüketicelere 4k tv satıp bir de suratınıza tükürüyor. 4k blu ray disc lerin fiyatından bahsetmiyorum bile.

    yine de dediğim gibi zaten çarşıya gittiğinizde 4k harici çok fazla tv karşınıza çıkmayacak en azından bir flash diskte bildiğiniz bir görüntüyü götürün deneyin hoşunuza giden tv yi alın. bu arada youtube dan 4k oynatırım diyenler onu tv den oynatmak için yine 7 serisi ve üzeri tv alsınlar. full hd iyi bir tv si olanlar da aman tv sini değiştrmeye çalışmasın ihtiyacınız varsa alın.
584 entry daha
hesabın var mı? giriş yap