22 entry daha
  • nasıl yaptım ben de bilmiyorum ama bu animasyonu konusundan tuttuğum gibi bugüne dek izlediğim tüm animasyonlardan farklı bir yere koydum. değerinin bilinmemiş olması ne acı. oysa tekrar tekrar izletebiliyor kendini. yorumum spoiler içerebilir, mesuliyet almam.

    çizimler oldukça farklı. yok öyle bonibon gibi yuvarlak pürüzsüz cikcikli şeyler. her bir karakter için filmi defalarca durdurup incelemek mümkün. mekanlar için de. dakika 3, müzeye giriş, karşınızda meksika'nın inanılmaz dünyası diyor hatun, ışıklar açılınca nereye bakacağımı şaşırıyorum.

    müzikleri için şunu örnek vermem bilmem yeterli olur mu, animasyon boyunca elinde gitarıyla dolaşan bir manolo, daha ne. sadece i love you too much'ı söylemeden önce akort edişi bile deliler gibi samimiyet katıyor filme, o an ekrana uzanıp manolo'yu öpücük manyağı yapasım geliyor.

    gelelim ne anlattığına. meksika evrenin merkezinde, bu tamam. tam altında unutulmayanların toprakları var. enteresan. onun da altında unutulanların toprakları. 3 ayrı dünya tasviri. müzeyi gezmeye gelen çocukların 'problemli' çocuklar olduğu ve 'özel' bir şey görüp dinlemeye hazırlandıkları belli. onları 'problemli' yapan ne? belki bir yakınlarının kaybı? ölüm? bingo.

    ben bayıldım. aklıma ölümüne çöreklenen ölüme dair bambaşka bir perspektif sundu. izleyin derim. gülümserim.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap