47 entry daha
  • çok güzel çekimlere sahip, david attenborough'un eşsiz anlatımına sahne olan belgesel. herkesin empati kurup çoğunlukla içimizin sızladığı avlara karşı hoşumuza gidecekler şeyler var.

    ortalama avlar 20'de 1 oranında yakalanıyorlar. yani büyük kısımda kaçmaya çalışan avlar başarılı oluyor. bu olay deniz canlılarında daha da uzun. herhangi bir mevcut av için timsahlar 1 yıl beklerken, balinalar kilometreler aşmak zorunda. bu yönden anlatım sunması insanın nedense mutlu ediyor. senelerce bize gösterilen şey genelde avı yakalama sahnesi olduğundan dolayı hiç ıska olmuyor sanıyoruz.

    bunun yanında avcıların kendilerine has stratejileri parmak ısırtıyor. termitler kanatlanıp uçtukları sırada onların yaptığı sığınaklara giren fenerli böcekler afrika'da enfes manzarayı ortaya çıkarıp termitleri çekiyorlar. o yüzden sadece avlanma değil, doğanın kendini yansıtma biçimi hayranlık uyandırıcı. başka sıradışı gördüğüm bilgi ise portia örümceği. bu canlı sürekli geziyor, harika sıçrama özelliğine sahip. ve örümcekle beslenen bir örümcek. genelde ağ ören örümceklere karşı farklı stratejiler geliştiriyor. ağ ören türlerin kör olmasından dolayı kolay gibi gözükebilir ancak değil. şaşırtıcı özellik bundan sonra geliyor. tespit ettipi herhangi bir örümceği yakalamak isteğinde bulunduğu yerden gözlerinin 3d özelliğinden yararlanıp yolunu buluyor. tıpkı sherlock holmes gibi yani bu hayvan.

    7 bölümlük değerli bir bbc belgeseli. avın ne kadar zor olduğuna dair bilgiler edinmek isterseniz sakın kaçırmayın. görselliğine değinmiyorum bile.
141 entry daha
hesabın var mı? giriş yap