1 entry daha
  • kendinizi kahraman gibi hissetmenize sebep olan trajikomik bir durumdur. hele ki davayı kazandıracak tek şahit sizseniz, lehinde ifade vereceğiniz taraf sizi el üstünde tutar.

    mahkeme günü gelene kadar kesinlikle yoğun bir ilgi ve alakayla sizi ablukaya alırlar. öncelikle her ağızdan bir nasihat duyarsınız ve "aman evladım şöyle böyle diyeceksin" diye telkinlerde bulunurlar. onca kişinin sizden beklentileri büyük olunca "vay be" dersiniz.

    mahkeme günü geldiğinde heyecan basar ve vereceğiniz ifade şeklini birkaç kez içinizden tekrar edersiniz ki ne olur ne olmaz unutmamak lazım dersiniz. adliye koridorlarında adımlar atarken, lehinde ifade vereceğiniz tarafın avukatı ile konuşma yaparsınız ve o da size fikirler verir, görüşlerinizi alır.

    dava zamanı gelmiştir ve mübaşir ilgilileri salona davet eder. dava başladığı andan itibaren müthiş bir heyecan kaplar ve deyim yerindeyse tir tir titrersiniz. kendinizden eminsiniz, vereceğiniz ifade şeklini biliyorsunuz ama gel gör ki bunu kendinize anlatın. eh her gün mahkemede ifade vermediğiniz için tabi pek normal bir durum. yok hakimdir, mübaşirdir, avukattır vs. bunları hep filmlerde görmüşsünüz ama şimdi tam karşınızdalar, gel de heyecanlanma. ifadeler dinlenir ve sıra size gelir. heyecan sayısı katlanır, resmen eciş bücüş olursunuz vallahi. hakimin karşısına geçersiniz ve klişe sorular gelir. salonda herkesin gözü sizin üzerinizdedir ve ağzınıza bakmaktadırlar. ifadenizi verirsiniz utana sıkıla lakin karşı taraf "yalan söylüyor ben bu şahsı hiç görmedim, bilmem" demez mi ?? eyvah eyvah dersiniz içinizden sanki suçluymuş gibi. adrenalin seviyesi iyice yükselir ve ne yapacağınızı bilmeden gülmeye başlarsınız, bunu gören diğerleri de gülmeye başlar. tabi hakim karşı tarafa inanmamıştır. ve dava verdiğiniz ifade ile kazanılmıştır. işte o an resmen halk kahramanı olursunuz, cesaret gelir.

    adliye kapısından çıkışla birlikte derin bir oh çekersiniz. işin en komik tarafı ise dava bitene kadar sizi el üstünde tutanlar dava sonrası sizi tanımazlar bile..
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap