• karakter sınırından mütevellit üretilebilecek kelime şakalarını bir kenara bırakırsak, son zamanlarda gördüğüm en şukela tespitlerden biridir. öte yandan, bu bir genellemedir. elbette herkesi kapsamaz.

    bugünün gündem maddelerinden ayna şakasını türkiye'de yapmak başlığını ve videoyu gördükten sonra bu düşüncelerim pekişti.

    türkiye gibi bir yerde kızların korumacı davranmasını anlayabilmekle birlilkte; somurtkanlık, kendini beğenmişlik, prenses sendromu, herkes beni istiyor psikolojisi, efendice yaklaşan erkek sineğe bile atarlanma konularında bu kadar uç noktada olmaya gerek yok. özellikle 18-25 yaş arası bu hal ve tavırlar tavan yapıyor. 25'ten sonra ufak ufak azalmaya başlıyor. ancak 30'larına varıp "ulan geldik gidiyoruz, bu kadar kapalı olmayayım" dediklerinde normal bir dünya vatandaşı haline geliyorlar. ancak 30'larına gelince anlamsız tripler, "beni anlamıyosun"lar, prenses sendromları bitip normal bir ilişki yürütebiliyorsun. 5 yıl önce adet döneminde dünyayı dar eden kız 30 yaşına gelince "bi şeyim yok ya, bi ağrı kesici atarım geçer" diyebilecek olgunluğa geliyor.

    diyebilirsiniz ki bu işin türk'ü, yabancısı yok. tamamen olgunlaşmayla alakalı. evet doğru olmasına doğru da, bu saydıklarıma bir amerikalı, avrupalı kız 20 yaşında ulaşıyorsa bunda bir sorun var demektir.

    eklenti: (bkz: minik eymen celep'e yardım ediyoruz kampanyası)
    eklenti: (bkz: yarım kalan bir hayatı kurtarma kampanyası)
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap