8 entry daha
  • genel olarak deste kurarken,

    8-15 pokemon
    0-12 enerji kartı
    33-52 trainer kartı

    şeklinde gitmeniz en sağlıklısıdır. ne yaptığınızdan çok emin değilsiniz bu kaideden şaşmamak gerek.

    kendi ürettiğiniz destelerle meta deckleri yenebilirsiniz. ayrıca "şans oyunu" denmesi garibime gitti, oyundaki şans faktörü yazı/turadan ibaret. desteye bi ton kart çekme mekanizması koymadıysan tabi ki istediğin kartlar gelmeyince patlarsın.

    şans oyunu isteyen hearthstone'a baksın. discover gibi, iki tarafın da destesinde olmayan kartları oyuna sokan saçmasalak bir mekanik mevcut.

    magic ile karşılaştıranlar var. çok magic oynamadım ama aradaki en büyük farkın pokemon'da kart çekme mekanizmalarının çok daha güçlü olması. ilk 3 turn'de destenin dibini görebilirsiniz doğru kartlarla. onun dışında kazanma şartları da pokemon tcg'yi diğer kart oyunlarından ayıran büyük bir farktır. "surat"a vurmak yoktur, prize cardları tüketmemek adına çok fazla pokemon kaybetmeyi göze alamazsınız, bu yüzden oyun kendinizi değil kilit kartlarınızı hayatta tutmaya odaklanır.

    çok fazla deste yapma seçeneği sunan, birkaç kanser deck içerse de (night march/trevenant) metası oldukça zengin olan bir oyun. her hamlede düşündürüyor. oynayın, oynattırın.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap