12 entry daha
  • dramatize edilmiş, kore yapımı bir zombi filmi. beğendik mi beğendik.. hemen artılarına eksilerine bakalım...

    artılar:

    + hep aynı zombi filmlerinden sıkılmıştık. milyonlarca dolar harcanan hollywood filmlerinde "dram" eksikti. dram ögeleri bu tür aksiyon filmlerini nispeten daha gerçekçi kılıyor. bu filmde bulunan -abartılı olsa da- dram ögeleri filmi çekici kılıyor.

    + kore filmlerinde çoğu zaman sağlam bakışlar var.genel olarak oyunculuk da iyidir. zombiler bile "ben oyuncuyum, bir artistim" diyor sanki. bana mı öyle geliyor bilemiyorum. oyunculuk konusu da benim artılarımdan.

    + konusu aynı, işlenişi biraz değişse de aynı ama yer olarak değişik. trende geçen bir zombi filmi görmemiştim. ortam sıkışık olduğu için klostrofobik insanların izlemelerini tavsiye etmem :)

    + sonu beni tatmin etti.

    + bizim filmlere benziyor kore filmleri... kötü adam alabildiğine kötü, iyi adam olabildiğince iyi. kötü adamın bir yerde mutlaka ana kahramanın amına koyacağını biliyorsun. bunun için izliyorsun. zihnin yorulmuyor. cipsine falan daha iyi odaklanabiliyorsun.

    eksiler:

    - fazla uzun. gereksiz uzun.

    - iki kere işedim. bu filmin arasında en az bi kere mola vermelisiniz.

    - tiki kız zombi filmi. biraz daha gore olmalıydı.

    - bu tür filmlerde mantık işine pek girmek istemiyorum. çünkü kağıtta yazanlar her zaman rol yapılırken aktarılamıyor. ancak özellikle son 30 dakikada rahatsız edici mantıksızlıklar gördüm.

    sonuç:

    izleyin, arşivleyin. bu film bir şarkının cover'ı gibi olmuş. senaristler ve yönetmen tipik zombi filmine kendi yorumlarını katmışlar. 8/10
164 entry daha
hesabın var mı? giriş yap