6 entry daha
  • oyunu birkaç stream'de, henüz satışa çıkmadan önce key ile oynanan dönemde görüp oldukça beğenmiştim ve oyun son derece ilgimi çekmişti. satışa çıktığında dota'da uzundur biriktirdiğim item'larımdan bazılarını satarak oyunu satın aldım 2 gün önce ve yaklaşık 15 saat kadar oynadım.

    oyunu tarif etmek gerekirse: battlerite moba değildir diyorlar ve bence de mantıklı bir tanım bu. oyunda fight - combat ağırlıklı bir mekanizma söz konusu. dota'daki bo3 tarzında en fazla 5 round sürebilecek şekilde bir maç yapıyorsunuz. şu an için 15 hero var. (champion deniyor oyunda gerçi) bu hero'lardan bazıları melee bazıları range bazıları da support kategorisinde ayrılmış şekildeler. item sistemi şu an için oyunu oynadıkça belirli görevleri yerine getirdikçe vs. gelen chest'leri açmak suretiye işliyor. gold ve silver olmak üzere iki çeşit chest bulunmakta. aynı şekilde para vererek ya da oyun içi biriktirdiğimiz gold'lar ile chest alabiliyor, aynı şekilde yine oyun içinde biriktirdiğimiz token'lar ile de direkt olarak item satın alabiliyoruz. benim şimdiden bolca "epic" item'ım oldu diyebilirim. henüz öyle ahım şahım item'lar yok ama gelmeye devam edecektir diye düşünüyorum.

    oyunun arayüzü eksik geldi bana şu an için ama ilerleyen vakitlerde kesinlikle gelişecektir. zaten bunun oynanışa bir etkisi yok. oynanış moba'lara aşina arkadaşlar için kısa sürede kavranacaktır diye düşünüyorum. oynanış izometrik olmasına rağmen haritada hareket etmek için klavye kullanıyoruz. yani tıklayarak hareket etmece yok. bu durum başta biraz "acaba?" dedirtmiş olsa da bana sonradan hemencecik alışınca aslında tıklayarak oynamanın neredeyse imkansız olabileceğini de düşünmeye başladım. yine de bir seçenek olarak bunun sunulması taraftarıyım.

    oyunda mmr sistemi var. grade şeklinde adlandırılıyor ve 5 - 15 arası değişiyor. dota'dan aşina olduğumuz üzere öncelikle kalibrasyon maçları yapıyoruz grade 5'e kadar. bu durum da özellikle win aldığımız maçlara göre hızlanabiliyor. fakat grade'ler arası geçiş öylece hızlı değil. örneğin ben grade 7 açtığım hesabımda maç kazandıkça belli puanlar almaktayım. bu puanlar -10 - 30 gibi değişen puanlar ve bir üst grade'e çıkabilmek için topladığınız puanların gereken eşiği geçmesi gerekiyor. 1500 puana ulaştığımda grade 8 olacağım örneğin ve ben şu an 1300 puan civarlarındayım. aynı şekilde bir grade aşağıya düşmek de mümkün. zira oyun kaybettiğinizde puan da kaybedebiliyorsunuz ve belli bir eşiğin altına düşünce bir alt grade'e düşüyorsunuz. kaybettiğiniz ya da kazandığınız puanlar ise sizin ve karşı tarafın toplam puanlarının karşılaştırılmasıyla beraber oynayışınıza da bağlı. aynı zamanda puan kazanırken ya da kaybederken takımınızdaki diğer oyuncularla tamamen eşit puan kazanmak ya da kaybetmek gibi bir sabitlik yok. herkes biraz kendisine göre kaybediyor ya da kazanıyor yani. ayrıca unranked maç diye bir şey yok. her oyunda bir puan alma verme söz konusu.

    benim şimdilik izlenimlerim oyunun gerçekten efsane eğlenceli ve tryharder olmaya müsait olduğu. combat'ler inanılmaz zevkli, hele bir de hero'ları ve mekaniği azıcık kavramışsanız çok ama çok zevkli. önerim oyunun şu an satın alınmasıdır ama tabii ki kendi bileceğiniz iş. aynı şekilde daha şimdiden bir turnuvası düzenlendi bile. hatta turnuvada bildiğimiz admiralbulldog ve akke de bir takım olarak yer aldılar. bu arada 2 v2 ya da 3 v 3 seçeneklerinin yanında vs ai ve training gibi modlar da mevcut.

    şimdilik hiçbir bug sorunu yaşamadım tanık olmadım. ayrıca eğer ki oyundan birisi düşerse ya da bağlanamazsa oyun otomatik olarak duruyor ve 15 saniye bekliyor. ardından bu beklemeyi durdurabiliyor ya da devam ettirebiliyorsunuz. eğer oyuncu gelmezse oyun düşüyor. bahsetmek gereken bir başka husus da queue time'ı yani maç arama zamanının oldukça kısa olması. bir maç bulmak 10 saniyeyi geçmiyor genelde.

    şimdilik eyyorlamam bu kadardır. ilerde yeni entry'lerle ya da edit'lerle izlenimlerimi aktaracağım. hatta vakit bulursam ve üşenmezsem hero'lar hakkında da bazı şeyler yazabilirim. ha unutmadan hero'lar demişken. bence şu an için bir iki skill dışında çooook "op" hero yok diyebilirim, lakin bir "pearl" gerçeği var ki kendisi support olmasına rağmen iyi kullanılınca inanılmaz derecede etkili. 2 defa core'um ölmüşken 2 core'a karşı epic defans yaparak oyun almışlığım var. o hero biraz güçlü diyebiliriz ama genel olarak oynanışı bozacak kadar sıkıntı yaratan bir hero yok diyebilirim. nispeten dengeli bir yapıda yani şu an oyun ve reddit'te okuduğum kadarıyla sürekli nerf vs. ile de müdahalede bulunuluyormuş dengeye. haydin sağlıcakla gençler. bence bir alın oynayın demeden de kaçmayayım. :)
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap