282 entry daha
  • bir program yazılımı zamanla kendi kendine oluşamayacağı gibi, insan da zamanla oluşamaz. programların yazan insansa, canlıların genetiğini yazan da tanrıdır.

    dilimizi düşünelim. yemeği ağzımıza attığımız gibi tükürük torbası harekete geçer, sıvı salgılamaya başlar. böylece yemeğin ağzımıza yapışması önlenir ve kolay parçalanması sağlanır. bunu yapabilmeyi dilin koduna yazan tanrıdır.

    ayrıca dil çok kıvraktır, bu sayede dişleri temizler ve en önemlisi iletişim kurmamızı sağlar. dil var olmasaydı insan medeniyeti oluşamazdı.

    örneğin mide, asidiyle bir eti paramparça ediyor fakat kendisi de et olmasına karşın kendi asidinden zarar görmüyor. çünkü mide bu aside özel tasarlanmıştır.

    yeni doğan bir bebeğin gırtlağı aşağı inmez. bu sayede annesi bebeğini emzirirken bebek nefes alabilir. böylece çocuğun yuttuklarının nefes borusuna kaçması önlenmiş oluyor. bebek bu zaruri durumu atlatınca konuşma dönemi geçmeden gırtlak aşağı iner. görüldüğü gibi bu durum da ancak akıllı tasarımla açıklanabilir.

    dirseklerimizde ve diz kapaklarımızda neredeyse sinir yoktur, bu sayede dirseğimizi bir masaya dayandığımızda veya diz kapaklarımız üzerine durduğumuzda canımız yanmaz. bu tanrının merhamet eden tasarımıdır.

    insanın uzun süre yerde veya sandalyede oturabilmesi için, poposunda yağ birikmesi tanrı'nın insana bahşettiği bir kolaylıktır.

    koltuk altında adale olmaması, kolun uygun hareket kabiliyeti için koltuk altının ince bir deriyle kaplı olması, dolayısıyla ciğerlerin zirvelerinin özellikle soğuktan ve sıcaktan korunması için tüylenme meydana gelmesi de bir akıllı tasarım örneğidir.
323 entry daha
hesabın var mı? giriş yap