7 entry daha
  • oldunuz sanmayın, daha hiçbir şey değilsiniz.

    sabretmeyi bi öğrenin, okuldan çıkarken bilgi olarak en fazla 15%, sektörüne göre belki 1% yeterlilikte olduğunuzu idrak edin. bol bol gözlem yapın, işi işte öğrenin.

    ilk 3 yılınızda bir kaç sektör değiştirebilirsiniz, en iyisi tecrübe ederek tanımaktır ama en geç 5inci yılda sektörünüzü belirlemiş olun.. deniyorum diye de altı ayda bir iş değiştirmeyin, ayarını tutturun.

    teknikerlerle çalışıyorsanız amirlik taslamayın, suya götürür susuz getiriler. çalışanlar, amirlerine bilgi ve beceri yönünden kendilerini geliştirmişse saygı duyar, bu da ancak zaman ile olur. 20 yıllık astsubaya komutanlık yapmaya çalışan asteğmen gibi kendinize güldürmeyin. ukalalık etmeyin.

    ofis işi yapıyorsanız ikinci senede müdür olmadınız diye demotive olmayın, daha öyle title filan hak etmiyorsunuz. ironi filan değil, cidden hak etmiyorsunuz. mail atmayı, konuşmayı, pazarlık yapmayı, ekip kurmayı, bi dünya bilmeniz gereken şeyi bilmiyorsunuz; bilmediğinizi bilin. bunları zaman içinde öğrenmekten başka bir yolu yok.. elbette zaman geçmesine rağmen öğrenemeyen bir sığır olarak kalmanız da mümkün..

    daha çok hatalar yapacaksınız. teknik hatalardan çok sosyal hatalar yapacaksınız, bunları yapıp sonuçlarına katlanmadan yükselmeyi beklemeyin, hayal etmeyin, bana denk gelirseniz hele talep bile etmeyin.

    yöneticilerden fazla bildiğinizi, bütün işi sizin yaptığıınızı ama parayı patronun aldığını filan.. çok rica ediyorum.

    edit: şimdi titlelara filan çok takan tiplerden olduğunuz için, lafın içeriğine değil de kimin söylediğine bakarsınız. odtü elektrik lisans, itü enerji yüksek lisans diplomam var, yıldızda da ekonomi doktorası yapıyorum. 2009dan beri iş hayatındayım, hala ben artık oldum demedim, her gün yeni bir şey öğreniyorum. sözlerimi ciddiye almanızı -sadece sizin iyiliğiniz için- umuyorum.
150 entry daha
hesabın var mı? giriş yap