24 entry daha
  • hollywood'un yeni aksiyon karakteri yaratma beceriksizliğini sonunda kırmış olan film. son 10 yılda, jason bourne haricindeki en inandırıcı aksiyon karakteri olmuş diyebiliriz ki jason bourne esasında bir roman karakteridir ve hollywood'un üzerindeki katkısı sınırlıdır.

    --- spoiler ---

    otistik çocuktan, "psikolojik harp uzmanı subay baba" sayesinde ortaya çıkan muhasebeci son derece inandırıcı olmuş. dahi bir otistiğin zırhını kırmayı başarıp zihin potansiyelini sert eğitim ile birleştirdiğinde ortaya çıkan sonuç beyaz perdede sırıtmıyor.

    rakiplerin kardeş çıkmaları bir twist değil, büyük bir sürpriz yaşatmıyor çünkü önceden anlaşılabiliyor. "kardeşi şimdi nerede?" diye sormaya başladığınızda zaten görüyorsunuz.

    film sanki karakteri tanıtma amaçlı bir giriş filmi gibi. bitme şeklinden de anlaşılabileceği gibi, devam filmleri gelecek ve en azından üçlemesi yapılacak gibi duruyor.

    filmde karakteri tanıtmak ya da iyi bir komplonun hikayesini anlatmak arasında tercih yapılmış gibi gözüküyor. burada da karakteri tanıtmak seçilmiş ve bu nedenle karakterin mücadele ettiği hikaye/komplo zayıf bırakılmış/yazılmış. komplonun/entrikanın zayıf olması da filmin zayıflığı gibi gözüküyor ama bence zayıflık da olsa tercih edilmiş bir zayıflık. karakteri artık tanıttıklarına göre devam filmlerinde güçlü hikayeler olacaktır.

    --- spoiler ---

    mahalle yanarken orospu saçını tararmış, ülke karışmış biz sinema konuşuyoruz.

    not: 7/10.
123 entry daha
hesabın var mı? giriş yap