225 entry daha
  • evet yine geldik cem dizdar'ın kapısına. şu hayatta gürcan bilgiç'le aynı fikirde olmak da varmış. cem bey sağolsun. konuştukça saçmalamaya devam etmekte cem dizdar. evet okuyoruz:

    konu: futbolda hakem kararlarının video ile verilmesi. video hakemlik.

    cem dizdar, bunun saçmalık olduğunu, futbolun insana dair bir oyun olduğunu ve dolayısıyla hakem hatasının da tribünde küfreden seyirci gibi bu oyunun bir parçası olduğunu söylüyor ve ekliyor, "iyi madem her şeyi teknik yapacaksak bırakalım bu oyunu, izlemeyelim. açalım playstation'da oynayalım. insan var bu oyunda yahu. sahada futbolcu terliyor".

    gürcan bilgiç burada araya giriyor; bu teknolojinin adaleti getirebileceğini, yöneticilerin habire çıkıp kabahati hakeme atmalarını engelleyebileceğini, ellerinden hakem bahanesini alacağını, mındar ettiğimiz futbol sporunu biraz daha kavganın gürültünün azaldığı sakin bir ortama getirebileceğini söylüyor.

    cem dizdar, "ne adaletinden bahsediyorsun canım. bir takım harcamış 100 milyon, diğer takım harcamış 20 milyon. sen burada adaleti sağlayamamışsın ki" diyor.

    gürcan bilgiç, "şimdi 20 milyon harcamış takımın 100 milyon harcamış takıma karşı verilmeyen penaltısı video ile tespit edilip verilse iyi olmaz mı yani?"

    cem dizdar, "hayır olmaz. zaten hakem her iki tarafa da hata yapıyor".

    gürcan bilgiç burada, "yok ananınki" dese yeri olmasına rağmen demiyor ve "olur mu canım nasıl iki tarafa da. küçük takımlar sürekli hakemlerden zarar görüyor" diye yanıt vermeyi tercih ediyor.

    -*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

    özetle, cem dizdar bu konuyu kendince bir inada bindirmiş ve saçmasapan argümanlarıyla sesini de yükselterek öfkeyle savunuyor. "tribünde küfreden taraftar skoru etkilemiyor da, hakem etkiliyor" diyor. arkadaşım senin elinde tribünde küfreden adamın küfretmesini engelleyebilecek teknoloji varsa getirirsin. kameralar ile tam uygulamaya ve yaptırımlara girişirsin. böyle bir şey olsa buna da mı itiraz edeceksin? "hayır efendim, küfretmek insanların en doğal hakkı. neden adamı cezalandırıyorsunuz. bu da oyunun içinde. playstation oynayalım o zaman" mı diyeceksin?

    e şimdi onu yapamamışız. bari bunu yapalım. bu hataları da barındıran bir oyun, evet.
    ama rekabet iki taraf arasında. hangi tarafın kazanacağını karşı tarafın hataları belirlemeli. oyuncular antrenörüyle, fizyoterapistiyle, masörüyle, sağlıkçısıyla, antrenman teknikleriyle günlerce ve aylarca gelişmeye, rakiplerinin önüne geçmeye çalışıyorlar. önüne geçemeyecekleri şey ise hakem kararıdır. bazen bir gol spor tarihinin akışını değiştirebiliyorken, bu bir golün en azından oyun kuralları içerisinde atılmış olmasını beklemek, hata olacaksa da golü yiyen tarafından yapılmış olmasını beklemek neden seni böylesine dellendiriyor cem dizdar?

    gürcan bilgiç konuşma konusunda biraz kıt olduğu için ben yazayım dedim. dua etsin yayında karşısında biraz zeki ve ağzı laf yapan bir adama denk gelmemiş. adamın bütün cümleleri ofsayt. sanırım gürcan zaten anlamaz benim ne dediğimi diyerek rahat sallıyor.
1611 entry daha
hesabın var mı? giriş yap