5 entry daha
  • ayrıntılı incelemelerim sonucu, sözleşmeli hayvancılık ve sütbank üzerine elde ettiğim veriler
    1-kesinlikle şirket iyi seçilmeli .bu işte batan birkaç şirket duyuldu.
    2-ortada bir mal olduğu için ve herşey değerinden fiyatlandırıldığı için titanlardan farklıdır ve devamlılığı (kriz ,afet vs hariç ) sağlanabilir.
    3- ana mantık şu : siz şirkete likidite sağlarsınız ve şirkette ana paranızın yanında size bir miktar kar payı verir
    4-bir inek iyi bakıldığında günde 25-30 lt süt verebilirken dikkat ettiyseniz bu şirketler size aylık 150-160 lt yani günlük max 5-6 litre süt parası verir.
    5- doğan buzağılar sadece anasının yem maaliyeti karşılığında şirketin olur yani normalde 3.5-4 binden alacağı buzağıyı 1.5 -2 binden almış olur 1.5-2bin de yem masrafı eder 3-4 bin maliyetli buzağı sonunda 6-7 bine satılır . ayrıca doğan buzağıların bir sene sonunda verdikleri süt ve yavru da şirkete kalır.
    6- yani bir inekten size yılda 1.5-2 bin verirken 1.5-2bin şirkete kalır ve şirketin kendine ait hayvan sayısı da her yıl ortalama iki katına çıkar.
    7-son bilgi olarakta şirket size süt parasını sütbirliğinin fiyatından verir ama üstünden satabilirse kendisine kalır.

    sonuç: size 6 bin yatırmanız karşılığında ayda 150-200 tl para verir ana paranız da sözleşme sonunda sizde kalır fakat gerçek süt üretiminden ayda 700-800 tl kazanır
    ve sözleşme bitene kadar doğan buzağılar şirkete kalır .
    size 1 kendisine 2 hatta becerebilirse 3 kazandırır. ama titanlarla falan karıştırmak hatadır. yılda yüzde 25 gibi kar payı bırakır ki bu oranı veren banka görmedim.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap