2 entry daha
  • organları etrafa saçılmış geyiğin çevresine üşüşmüş aslanlar gibi yaşıyoruz şu dünyada. böyle bir sistemin içerisinde adil olabilmek, adaletli olabilmek mümkün mü sizce?
    rekabetin, gösterişin, imajın bu denli ön planda olduğu, paranın herşey demek olduğu ve gelirinde eşit dağıtılmadığı bir toplumda ne kadar iyi hakim yetiştirirseniz yetiştirin, hukuk işlemeyecektir.

    kişisel kanaatimce adaleti en iyi dağıtan ülke arap yarım adası. çünkü adalet yok, olmayan birşey dağıtılamayacağına göre? diğer ülkelerde de olduğu halde iyi dağıtamadığına göre bu durumda araplar adaleti dağıtmak yerine yok ederek en iyisini yapmışlar.

    bencede olmasın adalet, ben mağarada yaşayıp silahımı yanımda taşıyıp, eşimi ve çocuklarımı diğer neanterdallerden kendi kendime korumanın daha az maliyetli olduğuna inanıyorum. en azından vergi ödemeyeceğim ve başkasının benim adıma adalet sağlaması gerektiğine yönelik bir beklentimde kalmayacak. gayet mantıklı bence.

    belki bir iki kafamın uyuştuğu güvendiğim eşimle dostumla bir araya gelip, çatalhöyük oluşturur yaşarız. belki bi iki sur inşa eder, gelen işgalcileri püskürtür, sonra tarihe karışırız. 5 katlı kaçak kat çıkılan şekilsiz binanın elimle inşa edeceğim surdan tarihte daha çok değeri yoktur heralde.

    ne öyle vergi ver, kazan, kazandır, sonra yine kazandır, birilerinin kölesi ol, sgk öde, emekli ol, emekli olana kadar emekliye bak, sonra 40 yaşında emekli olsun elalem sen 70'te ol. 60'a geldiğinde kalp krizi geçir, o kadar ödediğin prim boşa gitsin. böyle saçma iş mi olur? neymiş vergiymiş. her ay cebimizdekilerin 4'te 1'ini alan devlet, 50 yılda bir savaşa giriyor. 50 yılda birlik finansman işlemi için gelirimin 4'te birini neden alıyorsun pardon? madem bu kadar yüksek vergi oranı her sene yeni bi savaşa gir anasını satayım. parasıyla değil mi?
    polis desen zaten polis devleti halktan korumak için var. en azından benim coğrafyamda. polisin bana bir katkısı yok. zaten suça karışmıyorum. bana karşı suç işlediklerinde de genelde cezai yaptırımı olmuyor. ee ne olacak benim 4'te 1'lik giderim?

    neyse uzaklaşmayayım konudan. biri geceden izlediği makyaj blogerlarından aldığı taktikle sabah 2 saat makyaj yapıp sokağa çıkar, podyumda yürür gibi yürür, herkesin dikkatini toplar. bu işlemi bir gerçekleştirir, iki gerçekleştirir, iç gerçekleştirir. sonra bi bakmışsın, başkalarının ilgisiyle yaşamaya başlamış bir insan olmuş. birileri baktığı sürece mutlu olan, birileri ilgi gösterdiği sürece gülen biri. internetten giyim markaları dışında birşey takip etmeyen, tek gayesi rahat yaşamak isteyen bir kesim.

    bunun erkek versiyonuda öyle.. en güzel kızı kolumda gezdireyim, rolex takayım, lüks araca bineyim, zengin olayım diyen..
    babası 2 hafta para göndermese intihara sürüklenecek bu gençlerden ne kadar adil bir dünya bekleyebilirsiniz ki?
    birde bunların yaşamını taklit etmeye çalışan, onlar gibi yaşamaya çalışan alt tabakaya ne demeli?
    o kişinin bir mekana gitme sebebinin orada fotoğraf çektip sosyal medyada paylaşma amacı olması?
    sanırım delirdim, bunları ben uyduruyorum galiba, bu kadar olamayız lan.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap