4 entry daha
  • soner yalçın'ın bugünkü yazısında yaptığı çağrıdır. soner yalçın'ı severek okurum fakat bu yazının içeriği çok zayıf olmuş. "emperyalizmin kucağına gitmeyip türkiye'de kalın ve emperyalizmle savaşın" demekle olmaz o iş. nasıl savaşacağımızı da söylemen gerekir. keşfedemediğimiz bir savaş yöntemi bulduysan bizimle paylaş, uygulayalım.

    ayrıca ülke sanki güllük gülistanlıkmış da gidenler şımarıklıklarından gidiyormuş gibi insanları yaftalamanın bir anlamı yok. kimse emperyalizmin kucağına gideyim anlayışıyla gitmiyor herhalde. gidenlerin çoğu arzuladıkları yaşam biçimine ulaşmak için gidiyor. haliyle ben gitmeyebilirim, sen gitmeyebilirsin ama gidenlere gitme demek için güçlü argümanların olması gerekir.

    şimdi beyin göçünü konuşuyoruz mesela. sen bu ülkenin bilime gönül vermiş değerlerine "burada kalırsanız istediğiniz bilimsel faaliyeti yürütebilirsiniz" diyebiliyor musun? diyemiyorsan öyle "gitmeyin" diyerek işin içinden sıyrılamazsın. dediğim gibi somut çözüm önerileriyle gel, tartışalım.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap