2 entry daha
  • money money money...
    finali epey etkileyici. filmin ortasındaki bir olayın finalde başka bir olayı tetiklemesini işleyen-anlatan filmleri daha çok seviyorum. zira hayat da öyle. bir şey yaparsın, sonra bu yaptığın şeyin ceremesini çekersin. filmin merkezindeki dünya da duygularına yenik düşüyor ve finaldeki olayların yolunu açıyor. bir ilk film olarak epey başarılı. yönetmen kamerasına fazlasıyla hakim. kalkıp usta demeyeceğim ama ilk filmlerdeki acemiliklerin bir tanesine bile denk gelmedim. sanki bu film yönetmenin 3. filmi. halbuki ilk işi. senaryosu da ortalamanın üstünde. yukarıda dendiği gibi onca temayı -fakirlik, para kazanma isteği-hırsı, umutsuzluk, mutsuzluk, torbacılık, gençlik- ana öyküyü dağıtmadan işleyebilmiş. başkasının elinde epey dağınık olabilecek bu film yönetmen benyamina'nın elinde hiç dağılmıyor. etkileyici karakterler, etkileyici bir final. tek sorun bu hikâyenin avrupa sinemasında çokça işlenmesi. mesela dardenne kardeşlerin rosetta'sını hatırlattı bu film. kardeşlerin kariyerleri de zaten fakir gençleri-yetişkinleri anlatmakla geçiyor.

    bu yılın kaliteli filmlerinden divines. rahatlıkla en iyilerimi alabilirim, ki bunun bir nedeni de bu yılın sinema açısından kurak olması. öte yandan başroldeki kızın performansı da dört dörtlüktü. dünya'nın her türlü duygusunu öyle iyi yansıttı ki etkilenmemek zordu.

    spoiler

    dünya, polise gereksiz yere taş atar. yaktığı aracın söndürülmesini istemiyor, çok kızgın, o yüzden aracı söndürecek itfaiyeyi engellemeye çalışıyor. fakat bilmeden finaldeki olayın yolunu açmış oluyor. finalde arkadaşı odada boğulup ölür. nedeniyse bir süre önce dünya'nın itfaiyeye saldırması. itfaiye polis gelmeden yangına müdahale etmiyor ve dünya'nın arkadaşı ölüyor. yukarıda yazdığım gibi filmin ortasındaki bir olayın finalde bir trajediye yol açmasını anlatan filmleri seviyorum. bu filmi de sevdim.

    spoiler
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap