• başlığın tam hali "10 aralık 2016 beşiktaş patlaması sonrası medyanın tutumu" olacaktı.

    aslında burada yazdım #64626881 ancak ayrı bir başlıkta tepkimizi göstersek, belki bir faydası olabilir diye düşündüm, umut fakirin ekmeği hesabı.

    öncelikle 10 aralık 2016 beşiktaş patlamasında hayatını kaybeden bütün kardeşlerime allah rahmet etsin, kalanlarına sabır versin. allah yapanın da, yaptıranın da, fırsat verenin de belasını versin. biz burada ne söylesek ne yazsak boş, ölen ölüyor, kalan yakınları acısını çekiyor. ateş düştüğü yeri yakıyor. nasıl olsa iki güne kalmaz unutacağız, geçmişte benzerlerini unuttuğumuz gibi.

    ülkemizde onurlu basın olmadığını sadece "gazatacı" olduğunu da tekrar gördük bu vesileyle. hangi çağda yaşıyoruz sanıyorsunuz, artık en ufak bir şey bile gizlenemezken, saatlerce 20 yaralı var diye goygoy yapıyorsunuz. yabancı haber sitelerinde ne olduğu görünüyor, ki gayet açık olayın büyüklüğü .

    içişleri bakanının ağzına bakıyorlar belki açıklar diye, o da vali ile konuşup değerlendireceğiz diyor. sanki şehit sayısına karar verecekler 3 mü olsun 5 mi diye.

    sonra cumhurbaşkanlığı açıklama yapıyor "şehitlerimiz var" diye. başbakan desen ortalıkta yok. hükümet yok oldu, başkanlık sistemine geçtikte haberimiz mi yok?

    burada yanlış anlaşılmak istemem, bazıları halkı korkutmak-tedirginlik falan diye düşünmesin. asla olay yeri görüntüsü paylaşılmasını istemem o ayrı bir mevzu. ama insanla dalga geçer gibi gerçeği gizlemek nedir.

    diğer taraftan bakıyorsun, herkes başlamış kendine yontmaya , bir taraf diyor başkanlık sistemi tasarısı geldi de zamanlaması manidar, öbürü diyor tasarı meclise sunuldu ya, gündemi değiştirmek için bla bla, bilmem o ne yazmış, bu niye böyle demiş. daha olayın sıcaklığı üzerindeyken, hayatını kaybedenler umurlarında değil, dertleri olayı kendi çıkarlarına göre açıklamak. ne düşüncede olursanız olun, önce insan olun. bilhassa dindar geçinenler için söylüyorum, hz. ömer'in güzel bir sözü vardır:

    "insanların en cahili, ahiretini başkasının dünyası için satandır."

    öyle berbat bir ülke haline geldik ki, düşünce-fraksiyon bağımsız, her şeye bir kulp bulunuyor. her yanlıştan, her hatadan sorumluları ak kaşık gibi çıkabiliyor ve kimseye laf anlatamıyorsun, elinden bir şey gelmiyor. en çok buna yanıyorum.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap