1 entry daha
  • haydutlar kraliçesi filminin orijinal adı.
    phoolan devi adlı hindistan'da efsane haline gelen kadının yaşam öyküsü.
    devi abla 11 yaşındayken yaşlı bir adamla evlendirilince "zkerim böle aşkın ızdırabını" diyerek evden kaçmış. türkiye'de olsa kötü yola(?) düşmesi gerekirken farklı bir yol izleyip bir soygun çetesine katılmış.
    tabii bildiğimiz asıp kesen soygunculardan farkları idol olarak robin hood'u seçip o yolda ilerlemeleri. malumu aliniz hindistan'da kast sistemi var. devi abla ve soygun çetesi de alt kast mensubu. üst kasta mensup kişilerin mallarını yağma edip alt kasttakilere veriyorlar. böle olunca efsane haline geliyorlar.
    tabii yaşlı kocası kendisine çok fazla zulmettiğinden evden kaçan devi abla, erkeklere olan kinini de kaybetmemiş 1981 yılında bir operasyon düzenleyerek üst kasta mensup 22 erkeği öldürmüş ve polise gidip teslim olmuş. sonrasında hapislik falan derken 1994'te af ile çıkmış, 1996'da da seçimlere girip mecliste yerini almış.

    görüldüğü üzre devi ablamızın kadın anlayışı; ütü yapmak, bulaşık yıkamak, yemek pişirmek, çocuk büyütmekten biraz daha farklı olduğu için 1996'da hikayesini bandit queen adıyla filme çekmişler. ama hikayesi genç yaşında 2001'de evinin önünde vurularak son bulmuş.

    kadınlar için kıssadan hisse: evinizin önünde kim vurduya gitmek istemiyorsanız ütü yapın, bulaşık yıkayın, yemek pişirin, çocuk bakın. ben bunu anladım.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap