23 entry daha
  • eski bi milletir arnavutlar, atalari ilir'lerdir, bu da balkanlarin en eski milleti olduklarini gostermektedir. tarih boyunca amaclari balkanlar olan buyuk imparatorluklar altinda kalmi$lardir. 3 dinden*** toplulumlari olan bir milletirler. evet yere goge sigdirmadiklari bir iskender bey'leri vardir (skenderbeu diye telaffuz ederler), ilk bayraklarini yapmi$tir, bugungu bayraklari da ondan kayank alarak yapilmi$tir (bkz: arnavutluk bayragi); (bkz: skenderbeu).

    arnavutlukta*, kosova ve makedonyada cogunlukla ya$amaktadirlar, ama dunyanin her ko$esinde bulabilirsiniz bunlardan, $a$irmayin. slavlarla ic ice ya$adiklari halde yildizlari bir turlu bari$mamaktadir, bari$maz da.

    osmanlinin onemli bir parcasi olan bir milletirler, gunumuzun turkiyesinde 6 milyondan fazlasi vardir. basilmamasi gereken diye bilinen bir arnavut damarlari vardir evet (bkz: arnavut damari). inatlari me$hurdur, kesinlikle vardir boye bi $ey, fikralara bile konu olmu$tur (bkz: arnavut inadi). eskiden soz verme/tutmaya cok onem verirlermi$, soz konusu $eref, namus kadar onemliymi$, besa derler bu cok onem verdikleri mevzuya (bkz: besa).

    ki$isel olarak bakilirsa dunya capinda gayet ba$arili insanlardir, aralarindan iki nobel odullu'yu ornek versem bu konu daha iyi aciga kavu$ur (bkz: ferid murad); (bkz: rahibe tereza). fakat iki veya daha cogunu birle$tirdiniz mi bi bok yapamazlar boyle gelmis boyle gider bu, yani kolektiv olarak hic bir ba$arilari yoktur, bu olay da fikralara konu olmu$tur, hatta buyuk bir arnavut yazari* bunu "bir cuvali pirelerle doldurabilirsin pireleri yakalayarak, ama iki arnavudu asla bir araya getiremezsin" sozuyle anlatmi$tir.

    bi dilleri vardir ki yabancilar icin ogrenilmesi i$kencedir, arnavutcanin ba$ka bir ozeligi de bi suru yabanci kelimeler barindirmasidir. gega ve toska diye iki temel diyalekte ayrilir (bkz: arnavutca).

    fiziksel anlamda baktigimizda, boy ortalamasi du$uk bir milletirler (bkz: arnavut kizlari).

    edit: basamazsiniz $ukelaya!
150 entry daha
hesabın var mı? giriş yap