44 entry daha
  • ömer halisdemir'in, semih terzi ve ekibinin geldiği helikopteri karşılayıp, karargah binasına doğru yürüdükleri esnada birden silahını çekip sağ arka çaprazdan terzi'ye ateş ederek sağ ön çapraza doğru koşması akabinde, arkasından açılan ateşle yaralanması ve daha sonra nabzı attığı esnada iki el ateş edilerek öldürüldüğü olayı,

    ilk olarak, "semih terzi komutan makam odasına gelmiş, "bundan sonra komutan benim, emirleri benden alacaksınız" demiş, halisdemir de "benim komutanım zekai paşa, sizin gibi haine burayı teslim etmem" diyerek alnından vurmuş, terzi'nin yanındakiler de halisdemir'i şehit etmişler, vücudundan 30 kurşun çıkmış" şeklinde anlatan,

    birkaç gün sonra ise; olayın karargah merdivenlerinde yaşandığını, saklandığı ağaçlıkların arasından koşarak gelen halisdemir'in terzi'yi vurduğunu söyleyen, habertürk'te görüntülü analiz yaparken "terzi'nin ekibindeki askerlerin hepsi kurmay, bunlar saha operasyonu nedir bilmezler, masa başı askerlerdir, yurtdışına eğitime giderler sonra da kurmaylık sınavına girip kazanırlar" diyerek cemaat eliyle kurmay yapıldıklarını iddia ederek algı operasyonu yapan mete yarar yüzünden farklı bilinen bir hadise hakkındaki tweetlerdir.

    terzi ile beraber gelen ekipte tabur komutanı binbaşı dahil olmak üzere kurmay olan bir tane asker yoktur. "saha operasyonu nedir bilmez" dediği binbaşı'nın 19 yıllık askerlik hayatının 13 yılı sahada geçmiştir.

    halisdemir ile terzi arasında bir diyalog yaşanmadığı gibi, halisdemir'in vücudundan 30 kurşun çıktığı da yalandır. halisdemir'in vücudunda sekiz tane ateşli silah giriş yarası olup, beş tanesi öldürücü niteliktedir. bunlardan bir tanesi önden, diğerleri arkadan giriş yarasıdır.

    lâkin sokakta 10 kişiye bu olayı sorsanız, 9 tanesi halisdemir'in terzi'yi makam odasında vurduğunu ve kendisinin de 30 kurşun ile şehit edildiğini anlatır, çünkü kamuoyuna bu şekilde aktarılmıştır.

    semih terzi'yi tanımam, etmem, darbeci midir değil midir onu da bilmem, günahı vebali boynuna, ölüp gitti adam zaten haliyle kendisini savunacak durumda değil. fakat 15 temmuz'un dönüm noktası diye lanse edilen halisdemir olayını, üstelik görüntülere rağmen bu kadar çarpıtarak anlatanları ve buna çanak tutanları gördükçe, insan diğer anlatılanların doğruluğunu sorguluyor ister istemez.

    velhasılı, en ufak suçu olan kim varsa cezasını çeksin ama buna hukuk karar versin. henüz mahkeme süreci devam eden ve suç işledikleri hukuken kanıtlanmamış olan askerleri dün adliye girişinde toplanan kalabalığın arasından geçirmek, halk tarafından urgan atılmasına imkan sağlamak doğru değil. bu askerlerden birkaçı veya hepsinin süreç sonunda masum oldukları ortaya çıkarsa dünkü rezilliğin hesabını kim, nasıl verecek?

    edit: yazmayı unuttum. bazı tweetlerdeki bilgiler doğru değildir.

    mesela, diyarbakır'dan kalkan semih terzi'nin uçağı akıncı'ya değil etimesgut'a inmiştir.

    helikopterin gölbaşı karargaha inişi 03.30 değil, 02.15 civarı.

    semih terzi'nin ekibindeki askerlerin elinde tabanca değil ağır silahlar var.
43 entry daha
hesabın var mı? giriş yap