47 entry daha
  • bir çok kişi tanıdığı bir rehber öğretmenin çay kahve içtiğinden, odasından çıkmadığından bahsetmiş.

    iyi o zaman ben de tanıdığım bir ingilizce öğretmeninin derste telefonla oynadığından, bir matematik öğretmeninin derste uyuduğundan, bir edebiyat öğretmeninin öğrencilere küfür ettiğinden bahsederek, bu meslek alanlarının gereksizliğinden, önemsizliğinden ve ortadan kaldırılması gerektiğinden söz edeyim.

    böyle bir argüman sizce mantıklı mı? sırf birileri işini iyi yapmıyor diye o meslek alanının gereksiz ve hakkının yenmesini hak eden bir meslek olduğu söylenebilir mi?

    psikolojik danışman; okuldaki tüm öğretmenlerden farklı olarak öğrencinin rahatça kendini ifade edebildiği, çekinmeden içindekileri paylaşabildiği meslek elemanıdır.

    okulda idareciler, öğretmenler ve psikolojik danışman görev yapar.

    intihara kalkışmış bir öğrenciye nasıl yaklaşacağını,
    bipolar bozukluğu raporu almış bir öğrenci ile ne tarz bir ilişki kurulacağını,
    anksiyete, depresyon ve diğer psikolojik sorunlarda ne tarz bir sağaltım uygulanacağını,
    sınavda elim ayağım titriyor diyen bir öğrenciye ne tarz teknikler öğretileceğini
    ve bir çok konuda okulda öğrencilere nasıl psikolojik yardım edeceğini bilen kişi kimya öğretmeni veya müdür yardımcısı değildir. psikolojik danışmandır.

    yanlış anlamayın öğretmenleri küçümsemiyorum. psikolojik danışman da kimya dersi anlatamaz, okuma yazma öğretemez. istese de beceremez. çünkü uzmanlık alanı bu değil.

    bu nedenle tanıdığım biri vardı çay içiyordu, bizim okuldaki fasülye ayıklıyordu gibi argümanlarla gelmeyin. psikolojik danışmanlık 72 ülke arasında en mutsuz çocukların yaşadığı tespit edilen* türkiye'de en büyük ihtiyaç ve böyle amacı belli olmayan yönetmeliklerle sulandırılması meslek elemanlarına değil çocuklarınıza zarar verir.
62 entry daha
hesabın var mı? giriş yap