62 entry daha
  • rasyonel değilmiş.

    siyasi temellerini yusuf akçura'nın attığı, eyleme geçiren kişinin atatürk olduğu bir ideoloji rasyonel değil diye eleştiriliyor, şaka gibi. hem rasyonel ne demek ki zaten? akla mantığa yatan demek. türkçülük, kendi içinde gayet rasyonel bir düşüncedir. elbette bir ingiliz veya arnavut için öyle olmayabilir fakat türk milletinin çıkarlarını gözeten bir fikir, biz türkler için gayet rasyoneldir. senin hayal dünyanda canlandırdığın gibi asya'yı yeniden feth edelim, viyana surlarına ölü kürt kellesi atalım gibi fikirlerimiz yok. tek istediğimiz sevdiğimiz topraklarımızda, sevdiğimiz insanlarla huzur ve refah içinde yaşayabilmek.

    gericiymiş.

    valla sen beğensen de, beğenmesen de anadolu'da aydınlanmayı türkçüler gerçekleştirdi. ilk medeni kanunu, modern hukuk yasalarını hazırladılar. laik sisteme geçiş yaptılar, müspet ilimleri okullara soktular. bugün mesela türkiye'de bağıran bir feminist kitle var ya, işte onlar türkçüleri beğenmezler. halbuki bilmiyorlar ki türkçüler 100 sene önce kız okulları açtılar, daha 1906 yılında belki de dünyanın ilk kadın dergisini çıkardılar. evet kardeşim övünüyorum çünkü bunlar imkanlar dahilinde değil, yokluk, baskı ve savaş ortamında gerçekleştirilen şeyler.

    bütün dünyada ırk temelli ideolojiler tepki görürmüş.

    pek yer gezmedim, çok fazla okuduğumu da söyleyemem. fakat belli ki siz onu da yapmıyorsunuz. bugün dünyanın hangi gelişmiş medeniyetine giderseniz gidin, hakim ideoloji milli ve devletçidir. hiçbiri mensubu olduğu milleti aşağılamaz, ülkesine düşmanlık yapmaz. aynı şekilde ne kadar geri kalmış devlet varsa bakın, tamamı ya diktayla ya da dinle yönetilir. beyefendinin / hanımefendinin bundan haberi yok, dünyanın hiçbir yerinde milliyetçiliğin kalmadığını savunuyor. ya hadi kafanda öyle bir dünya kurdun, en basitinden wikipedia'yı açıp avrupa'daki milliyetçi partilere ve oy oranlarına da mı bakamıyorsun? küreselleşme tutmadı iki gözüm, dünya küreselleşmeyi yemedi ve milletler buna uygun refleks geliştirdi. ister tepki oyu de, ister cahillik de ama ne dersen de, dünyanın en kozmopolit ülkesi amerika'da bile donald trump gibi bir adam başkan seçildi.

    biz manifestomuzu 1904 yılında yayınladık, 1923'de emperyalistleri yenerek uygulamaya koyduk. karşımızda onlar duramadıysa, beynelmilelciler, islamcılar, azınlıkçılar da duramayacaktır. türkçülük hakkında diyeceklerim bu kadar.
323 entry daha
hesabın var mı? giriş yap