722 entry daha
  • başlıkta gördüğüm kadarıyla birkaç akıl bulandırma, kasıtlı veya kasıtsız yanlış bilgi verme durumları olmuş. bunlara açıklık getirelim de insanların kafasına iki zır cahilin yazdıkları kazanmasın.

    1. ilk olarak kız alıp kız verme diye bir tabir kullanmıyoruz. bu tabiri kullananlar kadına hayvan muamelesi yapıp kendi de hayvan cinsinden olanlardır.
    2. bahsedilen alevi-sünni ilişkileri her geçen gün geride kalıyor. seküler ve din etkisi altında yaşamayan insanlar için konuşuyorum, iki kesim de birbirini tanıdıkça mezhep farklılığı önemsizleşiyor.
    3. sonradan alevi olup olmama durumu neden alerji yaratıyor, insanlar alevilik kapısında kuyruk oldu da biz mi bilmiyoruz? illa yola gireceksen, insan-ı kamil olmaya niyetliysen bektaşilik de verebiliriz sana. 4 kapıyı açar 40 makama el uzatırsın yola girersin. he davulun sesi uzaktan hoş gelir, sırf bağlamayla alkol yok çünkü. ikrar verdikten sonra yoldan sapanın alevilikte ancak karnı doyrulur, selam dahi verilmez.
    4. kimsenin 'en müthiş mezhebiz' iddiası yok. bunu nedeense birileri yıllardır götünden uyduruyor, aynı kişiler çürütmeye çalışıyor.
    5. ben hayatımda 'cami diye bir ibadethane yoktur' diyen alevi görmedim. sen gördüysen yolla bana, iki kelam edeyim. bu insanların özgürlük konusunda tek isteği cem evlerinin de ibadethane sayılmasıdır.
    6. alevilik bir türkmen inanışıdır. orta asya türk inançlarıyla islam'ın harmanıdır. dolayısıyla türk alevisi diye bir tabir olmadığı gibi kürt alevisi, laz alevisi, afrika alevisi falan da yoktur.
    7. alevilik bir ideoloji değildir, dolayısıyla isteyenin istediği partiye oy atma serbestliği vardır.

    son olarak da aleviliği gündelik siyasete bulaştırmayın hiç, o zaman 'siz bir taraf biz bir taraf' denir. eğer bunu yapan kendine aleviyim diyorsa da zaten ancak yol düşkünüdür.
441 entry daha
hesabın var mı? giriş yap