22 entry daha
  • bunun için önce mutluluğun kendimiz için ne ifade ettiğini bulmak gerekir.
    çoğu insan için mutluluk örnekleri ve paranın alıp alamayacağı:

    aşk: gerçek aşk kesinlikle para ile satın alınamaz. fakat paranıza aşık olan bir birey ile ilişki yaşayabilirsiniz. benim için bu noktada para kesinlikle mutluluk sağlamaz. ancak mutlu olanlar muhakkak olacaktır.

    yardım etmek/muhtaç olmamak: başkasına muhtaç olmayı hiç sevmem. kim sever ki? bu noktada parasal olarak kimseye muhtaç olmamanın herkes için mutluluk getireceği kanaatindeyim. insanlara yardım edebilmek ise beni kesinlikle mutlu eder. herkes için geçerli olduğunu sanmıyorum.

    sağlıklı bir yaşam: görecelidir. paranız olsa bile işe yaramayabilir. ama paranız olmadan karşılayamayacağınız bir tedaviyi karşılayabilmek para sayesinde gelen bir mutluluk olarak sayılabilir.

    sahip olmak: belirli bir şeye (kaliteli bir bilgisayar, telefon, araba, uzay mekiği vb.) sahip olmanın mutluluk getireceğine inanan insan için -bu şeyin para gerektireceği düşünülürse- para mutluluğu sağlayabilir.

    bide kafaya takmamak var tabii... düşünsenize hiç param yetecek mi diye düşünmüyorsunuz, hesap yapmanıza gerek yok herhangi bir şeyi alırken. mutlu olmaz mısınız? olursunuz.

    böyle bakıldığı zaman paranın genel anlamda mutluluk verici olduğu gözden kaçmıyor ancak genelleme yapmak pek doğru olmadığından ötürü kendi adıma konuşmak gerekirse ayarında paranın mutluluk verici olduğu kanaatindeyim.

    edit: yazım hatası düzeltildi.

    editer: bu yazım ile #73003337 bu yazım bir araya getirilerek "mutluluk verici"den ne kastettiğim anlaşılabilir diye umuyorum.
4582 entry daha
hesabın var mı? giriş yap