28846 entry daha
  • taraftarının umutsuzluk halini acilen üzerinden atması lazım. ne algıları savuşturduk, kendi kendimize yarattığımız olumsuz havaya kurban gitmeyelim.

    kibir ve özgüven kavramlarını birbirinden ayırmak lazım. rakiplere "siz kimsiniz de şampiyon olacaksınız" demek kibirdir mesela. ama "rakiplerimiz iyi olsun da, biz kötüydük bahaneleri olmasın" demek özgüvendir. bunu sağlamamız gerekiyor. neler okudum lig başladığından beri aklım almıyor.

    bafetimbi gomis gollere başladı alvaro negredo sanchez'den çıt yok diyen var. toplamda 15 dakika oynamış bir oyuncuya bu muammeleyi ancak trolller yapar. ama beşiktaşlı olduğunu bildiğim adam diyor bunu. şenol güneş'e küfür eden beşiktaşlı gördüm ben. bir beşiktaş taraftarı nasıl 2. haftadan "bu sene galatasaray alır" diyebiliyor ? 2015-16 sezonunun 2. haftasını beşiktaş 8. sırada; 2016-17 sezonunun 2. haftasını 3. sırada bitirdi. geçen yıl galatasaray 7 haftada 5 galibiyet, 2 beraberlik aldı. ne oldu sezonların sonunda hepimiz biliyoruz. oyunları da yine aynı şimdiki gibi çok iyi görünüyordu.

    2 haftada görülebilecek tek şey gidişattır arkadaşlar. gelecek hakkında bilgi verir. ama sonucu vermez. siz kopya almış öğrenci gibi sorunun direkt sonucunu yazıyosunuz. peki gidişat nasıl bir bakalım.

    beşiktaş'ın alışma sürecinde olanlarla birlikte eksiklerine bir bakalım. ilk 2 hafta + süper kupa maçında hangi oyuncuları eksikti ? gökhan gönül, adriano correira, jeremain lens, alvaro negredo sanchez, atiba hutchinson, gary medel ve orkan çınar'ı ya hiç ya da tam olarak izleyemedik. bu oyuncuların 6'sı direkt olarak kadro oyuncusu olacak. 4 tanesi direkt olarak 11'e oturacak.

    peki beşiktaş bu kadar eksikle neler yaptı ? yenen iki golün nasıl goller olduğunu biliyosunuz. beşiktaş ilk iki lig maçında rakibini kalesine yaklaştırmadı. bakın bu çok önemli. düzenli tek bir atağa bile müsade verilmedi. 6 eksikle beşiktaş, iki maçta da kontrolü tam olarak elinde bulundurdu. geçen yılki ablukadan daha sert bir hücum sistemi işledi. bitiricilikte sadece sıkıntı vardı. girilen pozisyonların sayısı; ligin başı için iyi, yaz mevsimi için çok iyi, şenol güneş'in yükleme antrenmanlarını düşünürsek mükemmel. oyuncular senenin en yorgun zamanındalar. yani en kötü beşiktaş'ı izlemektesiniz. beşiktaş'ın normal performansı milli ara sonrasıdır.

    şampiyonluktaki muhtemel rakiplerimizin performanslarına bakalım bir de.

    benim sezon başından beri en ciddi rakip gördüğüm takım trabzonspor. seyir zevki yüksek maçlar vaadediyolar. kadroları iddialı. ama defansları hala tam değil. trabzonspor bu sene yarışta olmazsa tek nedeni savunma hattıdır. ileride yeterli kaliteye sahipler.

    başakşehir fk yine yukarılarda olacaktır. kadroları iyi ama çok değişti. başakşehir'i diğer takımlar karşısında başarılı yapan şey, takım olgusuydu. her yerden gelen yeni oyuncularla bu havayı koruyamayabilirler. en azından avrupa ligi'nde olacaklar bu sene. rotasyon yapmak zorundalar ve rotasyon kadroları as kadrolarını amorti edemeyebilir.

    fenerbahçe'de eksik olduğu çok belli mevkilere hala takviye yapılabilmiş değil. özellikle merkez orta saha ve defansif orta sahada çok eksikler. oyunu kuramıyolar bu yüzden de. buraya yeni oyuncular lazım. peki eldeki parayla ve kalan vakitle mümkün mü bu ? bence değil.

    ve galatasaray. kadrolarını çok beğeniyorum. haddinden çok para harcadılar. ederinden 3 kat pahalıya aldıkları oyuncular oldu. ama neticeye bakarsak iyi kadro kurdular. dursun özbek son şansında joker hakkını kullandı. sezona da iyi başladılar. fakat rakipleri çok belirleyici takımlar değildi. özellikle kayserispor, tt arena'ya 3 defansla çıkan ilk takım olabilir. sonuç kaçınılmazdı. galatasaray ligi erken açtı, tempoları iyi. ama iki maçta da son yarım saatte varlık gösteremediler. yorgunluk baş gösterdi çünkü çok hızlı başlıyolar oyuna. galatasaray'ın sezon boyu yumuşak karnı bu olacak. ligin özellikle sonları çok zor olacak onlar için. maçın ilk devresinde galatasaray'dan gol yemeyen takım çok yüksek ihtimalle puan alır.

    özetle şuanki gidişatta ligin başındaki düşüncemden değişen bir şey olmadı. beşiktaş, trabzonspor ve galatasaray ligin ilk devresinde zirveyi kovalayacaklar gibi duruyor. başakşehir takipte olacaktır. fenerbahçe'nin kadrosunun oturma sürecine kadar puanlar kaybedeceğini düşünüyorum. biraz daha geride kalabilirler. bir de avrupa ligi'nde olurlarsa işleri daha da zorlaşacaktır.

    ikinci devrede fenerbahçe'nin toparlanacağını düşünüyorum. seriler çıkarabilirler. ama yine de yarışa yetişebileceklerini sanmıyorum. galatasaray'ın da bu tempoda devam edebilmesi zor. yedek kulübeleri de zayıf. antalyaspor deplasmanı ciddi bir maç olacak onlar için. o maçtan sonra daha net belli olur gidişatları. yorgunluk en büyük rakipleri olacak, çünkü aynı 11'le çok maça çıkmak zorundalar. trabzonspor avrupa'da olmamaları sayesinde ikinci yarıda da yarışta bulunacaktır. başakşehir'in 4.-5. sıralarda dalgalanmasını bekliyorum ikinci yarıda. beşiktaş'ın bol alternatifli kadrosunun nefes nefese de olsa ipi göğüsleyeceği konusundaki inancım azalmadı. tahmini ilk 5'imi de entry'nin sonuna bırakıyorum. zafer bizim olacak.

    1) beşiktaş
    2) trabzonspor
    3) galatasaray
    4) fenerbahçe
    5) başakşehir
27300 entry daha
hesabın var mı? giriş yap