17 entry daha
  • klibiyle sadece havadaki oksijene laf atamamış olan şarkı. onu bile yapmış olabilir.

    her şeyden önce neden iki klibin geldiğini görmüş olduk çünkü lyric videolar swift'in sevdiği şeyler değil. esas klibi özellikle olayların başladığı yerde, mtv vma töreninde yayınlamak istemiş. ayrıca şarkı batılıların deyimiyle tam bir "grower." dinledikçe kendini sevdiriyor. muhtemelen bunu bildiği için insanların o ilk şokunu lyric video ile aldı.

    klibe dönersek, esas vurucu kısmı son 40 saniyesi. taylor kendisine yöneltilen hakaretlerle tek tek alay etmekle kalmadı, kim kardashian'ın ne yaptığını da götermiş oldu. "getting receipts... gonna edit this later."

    kanye west ile ilgili "stage" kelimesine bu kadar gönderme yapmasının nedeni muhtemelen geçen yıl west'in yaptığı şeydi. konserlerinde binlerce insanı "fuck taylor" diye bağırttırdı. şarkıyı durdurup bunu özellikle yaptı.

    katy perry ile ilgili pek bir şey yok gibi. belki tiger vurgusu olabilir, o da çok net değil. grammy sahnesi perry için değil. o sahnede bir arabayla çarpması red albümünün red şarkısına vurgu. "loving him is like driving a new maserati down a dead-end street." özellikle bir maserati kullanması bunu güçlendiriyor. swift red albümüyle hiç grammy kazanamadı ve yılın albümü açıklanırken random access memories albümüne giden ödülde, ilk hece "ra-"nin red için olduğunu sandı ve heyecanlandı. tabii, her türlü habere malzeme oldu. o sahne perry'ye değil, grammy'ye ve red'in grammy alamamasına yönelik.

    küvet sahnesi de perry'nin klibinden değil. 2016 grammy museum'da swift, medyanın ona yaptıklarını anlatırken "onlara göre ben kendimi banyoya kapatıp incilerle donatılmış bir küvette ağlıyorum" demişti. medyaya yönelik bir sahne.

    kafes sahnesi, kendi şarkısı i know places'a bir gönderme. "cause they got the cages, they got the boxes. and guns" hedef yine medyanın onu nasıl köşeye sıkıştırdığını vurgulamak.

    "sen de mi, brütüs?" west çiftinin yaptığı olaydan sonra onun dostu gibi görünüp sırtını dönenlere, calvin harris'e ya da karlie kloss'a yönelik olabilir. bad blood klibinde oynayan zendaya, ona sırtını çevirmiş ve west çiftini desteklemişti.

    gerçi calvin harris'i bir saniyelik sahneyle geçiştireceğini hiç sanmıyorum. ona başka kliplerde ince ince geçirir diye düşünüyorum.

    klibi kenara bırakırsak, swift en güçlü dönemine girmiş bulunuyor. şarkı ve iki klip de onun üzerinde rekor kırdı. bir ara eklerim buraya.

    son olarak, bu şarkının grammy'de yılın videosunu kazanma ihtimali çok yüksek. swift için erken bir grammy demek. ayrıca vevo rekoru kırarsa, "rekor kırmak için 20 ünlüye ihtiyacı var" diyenlere de ayrı bir cevap vermiş olacak.

    not: klip ocak ayında planlanmış ve mayıs ayında çekilmiş. yani perry'nin swish swish şarkısıyla ve hazirandaki streaming rekabetiyle şarkının bir alakası yok. albümün geri kalanında olabilir mi, bilmiyorum ama swift şubat ayında recording kısmını tamamen bitiren ve diğer ayrıntıları planlamaya başlayan biri.
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap