40 entry daha
  • bir dis hekimi olarak isimden memnunum, severek yapiyorum. ihtisasimi yaptim, cene cerrahi oldum; dunyaya bi' daha gelsem yine aynisini yaparim.

    tip doktorlugu daha zor bir dal bence, ozellikle ulkemizde. ugrastigin kitle belli, alacagin para belli. restorana gidip fiyat/kalite oranini saptiyoruz ya; bence turkiye sinirlari icinde dis hekimliginin fiyat/kalite orani daha mantikli. canimdan cok sevdigim bir kardesim var. onu da ayni yoldan goturmeyi planliyorum. tip doktoru arkadaslarimin daha zor icra ettikleri bence daha yuce bir meslekleri var. bizim gibi hasta secme sanslari yok, mecburi hizmetleri var, e maddi konulara hic girmeyecegim. bu soylediklerim elbette bireysel beklentilerle alakali. belki "otama" en buyuk motivasyondur bazilarina, e insan ruhunu ne doyuruyorsa onu secmeli.

    bu kiyaslamayi universite sinav tercihlerini yaparken yapacak arkadaslar icin bir ornek verecegim ve kizmayacaksiniz. kizacaksaniz okumayin :) lisedeki sira arkadasimla ayni puani yaptik. ben istanbul'da dis okurken o istanbul yakinlarinda tip okudu. sonra okullari bitirdik, uzmanliga basladik. o genel cerrahiye girdi, yarim senede 3 dava yedi, ayda 14-15 gece nobeti tuttu; sonra genel cerrahiyi birakti. benim uzmanligim bitti. o tekrar tus'a hazirlanip, hasta gormemek icin farmakolojiye girdi. lisansin 3. sinifindan beri ciddi miktarda calistim; iyi paralar biriktirdim. en iyi arkadasim insallah 3-4 yila uzmanligini bitirecek. isteyene daha fazla detay veririm. boyle ulkeye, boyle hekim iste. baskalarini uzun demiyorum. ama once kendinizi uzmeyin.
71 entry daha
hesabın var mı? giriş yap