9 entry daha
  • gece gece makarnası yüzünden aklıma gelmiş kebapçıdır.

    bundan birkaç yıl önce bir iş dolayısıyla adana'da bulundum. akrabalar falan da orada olunca güzel bir yemek yemeden olmazdı elbette.

    menü içerikleri değişmediyse kebap istediğinizde masanıza kebaptan önce fındık lahmacun, nar ekşisi sosuyla ızgara ya da fırında pişirilmiş mantar, pişmiş soğanlı bir meze, acılı ezme, üzerinde zeytinyağı gezdirilmiş ev yapımı yoğurt, roka ya da tere bulunan mevsim salata, maydanoz ve limonun ayrı tabakta geldiği bir salata, karışık turşu, bakır bardakta ayran ve puf lavaş geliyor. bunların dışında esas olay makarna'da. bir tane garson masaları gezip elinde tavayla ara sıcak olarak koyduğunu düşündüğüm makarna veriyor. biz kebapçıya geldik ne makarnası diye içimden geçirirken makarnadan bir lokma aldım. kebap geleceği için fazla koymuyor garson. makarna öyle lezzetliydi ki az daha istedim. açıkçası hayatımda bu kadar lezzetli makarna yemedim diyebilirim.

    zaten kebap öncesi gelenlerle doyuyor hemen herkes. eğer yanında ekmek falan da yenmişse çatlama durumuna geliniyor. ayrıca bütün yiyecekler doğal ve taze olarak geliyor. tadından fark ediliyor. kebabı da zaten olması gerektiği gibi. kebabı iyi yapamıyorsanız zaten adana'da restoran sektöründe iş yapmanız zor. bu kadar gelen malzeme sonunda 2017 fiyatıyla 1 kişi kebap için 25-30 lira aralığında bir hesap geleceğini düşünüyorum en fazla. et fiyatının katlanarak artması neticesinde gayet normal bir fiyattır nazarımda. bu arada o safranlı makarna'nın tarifini bilenlerin yeşillendirmesini rica ederim.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap