1028 entry daha
  • iphone 6 ve ipad mini 2 sahibi olarak, bugüne kadar planlı eskitme söylentilerine inanmayan şahsımı bu konuda %100 apple'ın çakallığı olduğunu düşündürten ayos.

    bu ios 11 denen meret, telefonla yüksek performanslı şeyler yapmayan birisi olarak, ios 10.3.3'le gül gibi kullandığım ve son derece memnun olduğum iphone 6'yı perişan etti. ancak daha eski bir donanım kullanan ipad mini 2'de canavar gibi çalışıyor. tablet gibi uzun soluklu bir cihaz ile telefon gibi tablete oranla daha kısa ömürlü bir cihazın aynı yazılımla daha iyi özellik barındıranın bu kadar kötü olması planlı eskitme dışında açıklanacak gibi değil.

    itunes üzerinden yedek alarak temiz kurulum yaptım. kişiye özel değişebilecek görsel tercihleri bir kenara bırakırsak, cihazda gözle görünen eksikler:

    *pil performansı ciddi manada kötüleşmiş. sabah şarjdan çekip akşama kadar kullanır gece yatağa girerken %10-20 civarında bir pille tekrar şarja takarım, günlük rutinim üç aşağı beş yukarı bellidir. şimdi ise akşam üstü pilim bitiyor. onun haricinde müzik falan dinlerken birden şarj zınk diye düşüyor bazen cihaz kapanıyor kendi kendine pil atlaması yapıyor. anlaşılacak gibi değil.

    *animasyonlar sürekli takılıyor. denetim panelini bir süredir açmıyorsam açarken kasıyor, kapatırken de kasıyor. bazen denetim panelini kapatayım derken bildirim paneli açılıyor, bu esnada telefon ambele oluyor aptallaşıyor.

    *widgetlerin yerleştiği en soldaki menu her açışında yenileniyor. ios 10'da sürekli emrime amade durumda olan en soldaki widgetler bir süre kullanmamışsam açtığmda bomboş beni karşılıyor, havadurumu ve takvimimin yüklenmesi 5 saniye kadar sürüyor. turk telekom widgeti ise önceleri belirli süre zarfında kendini güncellerken ios 11 ile bu çok nadir olmaya başladı.

    *safari bildiğin leş. telefonun en sevdiğim özelliği olan safari'yi şimdi kullanmak bile istemiyorum. o kadar kötü ki, ne adam akıllı yazı yazabiliyorum ne adam akıllı kaydırma yapabiliyorum bildiğin s3 mini kullanıyormuşum gibi hissettiriyor.

    *en son android 2.2 froyo'da karşılaştığım kulaklık çıkınca ses kesilmemesi sorununu yaklaşık 8 sene sonra bana tekrar yaşattı, anılarımı canlandırdı minnettarım kendisine!

    şarj durumu o kadar vahim ki, biraz daha yazmasam rahatlayamayacağım.

    daha dün, eve gelirken şarjım bitti -olmaması gereken bir şeydi- şarja taktım ve %48 gibi çekmek durumunda kaldım. neyse dedim, oturduğum yerden açtım netflix'i the it crowd'dan bir bölüm izleyeyim dedim. 5 dakika kadar izledim ve %45 şarjda telefon zınk diye kapandı.

    akşam şukela reader'den sözlüğe bakarken spotify'dan müzik dinliyordum şarj birden %32'dem önce %18'e atladı ardından da bir süre kullandıktan sonra %1 yazdı ve telefon kapandı. şarja yakınca %21'den açıldı.

    ios 10'da şarjı dibine kadar kullanmadan kapanmayan cihazımın geldiği hale bak. bu nasıl bir rezillik?

    aklım almıyor, daha eski bir işlemci ve 2 kat daha fazla çözünürlük sunan ipad mini 2 canavar gibi çalışırken, daha iyi donanım ve aynı miktarda ram'e sahip iphone 6'nın bu halde olması anlaşılabilecek gibi değil. üstelik ipad'e ilave o kadar fazla özellik var ki, bunca yüke rağmen daha iyi oluyor oluşunun baika bir açıklaması yok. getirdikleri dock sistemi bile başlı başına bu çözünürlükteki bir cihaz için zorlayıcı etmen. ios 11'de telefonu kullanmak azap oldu resmen; arama yapmak istiyorum bazen yanlış kişiyi arıyorum; safari'de dolaşmak istiyorum dolaşamıyorum; yazı yazmak istiyorum yazamıyorum. cihaz resmen çöp oldu, 2017 senesinde galaxy s3 mini kullanıyor gibi hissediyorum.

    alın işte, güncelleme güncelleme diye öldüğünüz şey bu. halbuki beni ios 9 veya 10'da bıraksa gül gibi geçinir giderdim ama bu ekosistem o kadar lanet bir sistem ki, zorla güncelletiyorlar bir süre sonra. android'e 2 sene sonra güncelleme vermiyor diyenler bok yesin, verip de bok edeceklerine vermesinler daha iyi be.
641 entry daha
hesabın var mı? giriş yap