2899 entry daha
  • öncelikle, anlamı:
    latince: [aer-natu: gök-gelmek]: "gökten gelen" gibi birşeyler oluyor.
    (bkz: aernath/#906876)

    bu ismi nasıl uydurduğumun hikayesi de şudur:

    internet alemlerine ve irc ortamlarına ilk girdiğimde, o dönemler (95-96 falan) grubu da çok sevdiğimden samael'i kendime nick olarak seçmiştim (bkz: samael/#983464).

    ama tabii hem internet kullanıcı sayısı arttı, hem de grup da popüler oldu ve orjinal, siz yabancıların dediği gibi unique yani kendine özgü bir takma ad şart oldu.

    ben de birkaç denemeden sonra hem kök tengri mitlerine gönderme olsun, hem de elfçeyi andırsın diye, biraz da latince uydurmasyon da yapıp, sonunu da değiştirerek bu ismi uydurukladım.

    o dönem sindarin ile ilgili siteleri karıştırırken rast geldiğim bir lord of the rings fan sitesinde de çok benzer bir kelime "ölümsüz aşk" gibi bir anlama geliyordu az zorlayınca, o yüzden frp ortamında da anlamını öyle demiş bulundum, yıllarca öyle gitti, sonra geocities patlayıp da o kaynağı bulamayınca kendi uydurduğum anlamına döndüm (bunu da buradan itiraf etmiş olayım :b)

    neyse efenim, frp'lerde kullanmaya başladım, baktım ters tepki almıyor, internetlerde de kullanmaya başladım. artık bu kadar sene sonra takma isimden ziyade "kendi seçtiğim adım" gibi bir şey oldu.

    o zamandan beridir pc ve online oyunlarda falan da bolca kullanıyorum, hatta eski frp alışkanlığı ile sık sık class'ını değiştirdiğim world of warcraft esas karakterime (main) bir arka plan hikayesi bile yazmışlığım var, merak ederseniz o da burada:
    https://facebook.com/…3548207094&id=421212464742871

    internetlerde de benim dışımda pek rastlamadım, çoğu yeri kaptım zaten, ama sonradan öğrendim ki alakasız ötesi ve ana hikayeden kabul edilmeyen (non-canon) "pawns and symbols" adında bir star trek kitabında da aynı isimde bir yan karakter varmış. klingon olan bu asabi arkadaş gerçek hayattaki tip ve ruh halime de yakın biri gibi gözüküyor olduğundan hiç de yadırgamadım, kitabı da okumadım, ama olduğu kısımdan yapılan alıntılardan öyle bir intiba aldım. kitap da 1985 tarihli olduğundan kronolojik olarak haliyle benden önce uydurulan ilk "aernath" ismi de burada geçiyormuş, bunu da öğrendim bir savsaklarken internet'te alakasız şeyleri araştırma anımda.

    hepsi güzel hoş, fakat...

    bu kitap yüzünden benim dışımda internet'te bir tane daha aernath varmış, onunla papaz oldum. bu kadın (evet kadın, ben erkeğim, hem de pek şeklen kibar olmayanından* :b) hatta teyze diyelim, etsy'de nick'imi kaptığı gibi, ismi de bu kitap yüzünden benden önce kullandığını iddia etmekte ve aynı zamanda aernath.com'u da yıllardır işgal ediyor, site de boş. kendisine bu yüzden özel bir gıcığım var, yetmezmiş gibi etsy'de de yaptığı şey görebileceğiniz gibi, bayağı garip bir şey, "abjd" yani "asian ball-jointed doll" (uzak doğu oynak eklemli bebeği) gibi bir şeylere gömlek falan yapıyor... google'da aernath yazınca çıkan sonuçlarda bu teyze ve sapık bebeklerinin de çıkması sayesinde resmen marka değerim yerlerde yani, hep bu manyak teyzenin yüzünden (pis sapık! ver lan domain'imi! etsy'mi de ver, incik boncuk satarım belki, ekmeğime mani olma! :b)

    mesaj da attım, haliyle vermedi, otomatik yenilemeye almış domain'i de, onu da araya girip kapamadım. neyse .net ya da .org falan alırım gerekirse artık, site falan yapacağımdan değil de, işte isim şeysi, artık gerekirse bakarız ileride.

    bu da nick'imin hikayesinin bir yan hikayesi idi.

    işte böyle.
3535 entry daha
hesabın var mı? giriş yap